שתף קטע נבחר

ארבעה מתכונים מנצחים עם בטטות

"תנו כבוד לבטטה", אומר חנוך בר-שלום ומציע ארבעה מתכונים כתומים וטעימים - מרק עשיר, מאפים וסלט - כולם עם בטטות

אל תזלזלו בבטטה, למרות שהשימוש הכי פופולרי בה הוא לשים בצנצנת מים ולהמתין לצמיחת העלים היפים. בנוסף לטעמה המשובח וצבעה המיוחד היא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים, וטמונות בה מגוון אפשרויות קולינריות כמו צ'יפס, פשטידות ומרקים. אפשר לבחור גם בדרך הפשוטה ביותר: לבשל במי או לאפות בתנור על מצע מלח גס ולהגיש עם חמאה.

 

מרק בטטות ועירית

המרכיבים:

6 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה מעורבת עם 4 כפות שמן זית

2 בצלים קלופים וקצוצים גס

1 שורש סלרי גרול קלוף וחתוך לקוביות

1 כרשה מנוקה וחתוכה לפרוסות

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות

75 גרם בשר מעושן חתוך לקוביות

2 ליטר מים

1 עלה דפנה

6 גרגרי פלפל אנגלי

1 כוס שמנת צמחית

1 חבילה עירית פרוסה דק

מלח

פלפל שחור טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את המרגרינה והשמן בסיר רחב, מוסיפים בטטות, בצל, סלרי, כרשה, גזר ובשר מעושן, ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את עלה הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והמים, ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  3. מסירים מהאש, ומצננים מעט. מסננים את הנוזלים. מוציאים מהסיר את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל. מועכים את הירקות במעבד מזון למחית חלקה ומחזירים לסיר.
  4. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העירית הקצוצה, מערבבים ויוצקים לקערות הגשה.

 

מאפה בטטות וזיתים

המרכיבים:

6 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות דק

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק

150 גרם זיתים שחורים מגולענים

25 גרם חמאה

1 כף קמח

1 כוס חלב

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

2 כפות טימין טרי קצוץ

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור טרי

2 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה בשכבות בתבנית עגולה חסינת אש, כשבין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהזיתים.
  2. מחממים את החמאה בסיר קטן ומוספים את הקמח, ומערבבים היטכ כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים תוך כדי עירבוב את החלב ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
  3. מוסיפים את אגוז המוסקט, מלח, פלפל והגבינה, מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך כדי עירבוב.
  4. יוצקים את התערובת על פרוסות הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.

 

בטטות אפויות עם בשר מעושן

המרכיבים:

12 בטטות קטנות שטופות היטב

6 שזיפים מיובשים

12 פרוסות בשר מעושן מגולגלות ומהודקות בקיסמים

1  כוס יין לבן יבש

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

4 כפות שמן זית

1 כף אורגנו מיובש

מלח

פלפל שחור טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבטטות בתכנית חסינת חום. מוסיפים יין, חמאה ושמן זית, מתבלים במלח פלפל ואורגנו ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.
  2. מוסיפים את גלילות הבשר ואופים 10 דקות נוספות.

 

סלט בטטות ובצל אדום

המרכיבים:

7 בטטות בגודל בינוני שטופות היטב ופרוסות לעובי 1/2 ס"מ

4 בצלים אדומים מקולפים וחתוכים לרבעים

3 כפות שמן זית

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית משובח

2 כפות חומץ בלזמי או 1 כף חומץ בן יין אדום

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור טרי גרוס 

מעט עלי רוזמרין לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פרוסות הבטטה והבצל על תבנית אפייה משומנת. מורחים את הבטטות והבצל בשמן זית וצולים בגריל כ-20 דקות או עד שיתרככו.
  2. מסדרים על צלחת הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכי פשוט והכי טעים. בטטות אפויות בתנור
הכי פשוט והכי טעים. בטטות אפויות בתנור
צילום:איילת בן-יוסף
מומלצים