ארבעה מתכונים מנצחים עם בטטות
"תנו כבוד לבטטה", אומר חנוך בר-שלום ומציע ארבעה מתכונים כתומים וטעימים - מרק עשיר, מאפים וסלט - כולם עם בטטות
מרק בטטות ועירית
המרכיבים:
6 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה מעורבת עם 4 כפות שמן זית
2 בצלים קלופים וקצוצים גס
1 שורש סלרי גרול קלוף וחתוך לקוביות
1 כרשה מנוקה וחתוכה לפרוסות
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
75 גרם בשר מעושן חתוך לקוביות
2 ליטר מים
1 עלה דפנה
6 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוס שמנת צמחית
1 חבילה עירית פרוסה דק
מלח
פלפל שחור טרי
אופן ההכנה:
- מחממים את המרגרינה והשמן בסיר רחב, מוסיפים בטטות, בצל, סלרי, כרשה, גזר ובשר מעושן, ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את עלה הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והמים, ומביאים לרתיחה.
- מורידים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
- מסירים מהאש, ומצננים מעט. מסננים את הנוזלים. מוציאים מהסיר את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל. מועכים את הירקות במעבד מזון למחית חלקה ומחזירים לסיר.
- מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העירית הקצוצה, מערבבים ויוצקים לקערות הגשה.
מאפה בטטות וזיתים
המרכיבים:
6 בטטות בינוניות, שטופות ופרוסות דק
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק
150 גרם זיתים שחורים מגולענים
25 גרם חמאה
1 כף קמח
1 כוס חלב
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
2 כפות טימין טרי קצוץ
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טרי
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה בשכבות בתבנית עגולה חסינת אש, כשבין שכבה לשכבה מפזרים מעט מהזיתים.
- מחממים את החמאה בסיר קטן ומוספים את הקמח, ומערבבים היטכ כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים תוך כדי עירבוב את החלב ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.
- מוסיפים את אגוז המוסקט, מלח, פלפל והגבינה, מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך כדי עירבוב.
- יוצקים את התערובת על פרוסות הבטטות ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.
בטטות אפויות עם בשר מעושן
המרכיבים:
12 בטטות קטנות שטופות היטב
6 שזיפים מיובשים
12 פרוסות בשר מעושן מגולגלות ומהודקות בקיסמים
1 כוס יין לבן יבש
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
4 כפות שמן זית
1 כף אורגנו מיובש
מלח
פלפל שחור טרי
אופן ההכנה:
- מניחים את הבטטות בתכנית חסינת חום. מוסיפים יין, חמאה ושמן זית, מתבלים במלח פלפל ואורגנו ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות צלזיוס, כ-40 דקות.
- מוסיפים את גלילות הבשר ואופים 10 דקות נוספות.
סלט בטטות ובצל אדום
המרכיבים:
7 בטטות בגודל בינוני שטופות היטב ופרוסות לעובי 1/2 ס"מ
4 בצלים אדומים מקולפים וחתוכים לרבעים
3 כפות שמן זית
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית משובח
2 כפות חומץ בלזמי או 1 כף חומץ בן יין אדום
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור טרי גרוס
מעט עלי רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
- מניחים את פרוסות הבטטה והבצל על תבנית אפייה משומנת. מורחים את הבטטות והבצל בשמן זית וצולים בגריל כ-20 דקות או עד שיתרככו.
- מסדרים על צלחת הגשה. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל.