הפוקאצ'ה של הגולן
הכירו איטלקייה שמנמנה, יפהפיה ועסיסית, ושמה סקאצ‘יאטה - פוקאצ‘ה טוסקנית שאפשר לטעום בצימר חד-נס. קרין גורן חילצה עבורכם את המתכון
דני וגת צור הם בעלי ) INVITO"ברוכים הבאים“ באיטלקית,( הצימר הכי מפנק ובטח הכי איטלקי שיש לנו. בני-הזוג צור חיו בטוסקנה במשך 11 שנים. הסיבה הרשמית לשהותם שם הייתה לימודי הווטרינריה של דני ולימודי האמנות של גת, אבל במהלך הלימודים הם התאהבו במטבח המקומי ולמדו את רזי הבישול האיטלקי הכפרי. כשחזרו לארץ, הקימו את INVITO במושב חד-נס שבדרום רמת-הגולן.
ב INVITO כל פינוקי הצימרים הנפוצים (חדרים מעוצבים לעילא פלוס ג'קוזי פלוס גינה פרטית וכו',( אבל הממתק הכי שווה הוא האוכל: ארוחת בוקר מושקעת וטרייה-טרייה, עם נגיעות איטלקיות, שכל ביס ממנה ישלח אתכם לזכרונות מפירנצה (אל תוותרו על ה“פוניו די אליו“ - מאפה בוקר לאמיצים, שפירוש שמו "אגרוף של שום.(“ את ארוחת הערב הבלתי נשכחת הזוג מבשל ומגיש במסעדונת המתוקה SOLE MIO, שפתוחה לאורחי הצימרים בלבד.
בנופש האחרון טעמנו שם פוקאצ'ה איטלקיה שמנמנה, יפהפיה ועסיסית. המתכון לא מסובך להכנה. לפי המסורת הטוסקנית, מכינים את הבצק ללא מלח (יש מלח רק בציפוי.( אני דווקא מעדיפה להוסיף מלח לבצק – כי המאפה יוצא שחום יותר, וגם כי מלח מאזן את תפיחת הבצק, אבל בעיקר בגלל שככה יותר טעים לי. לשיקולכם.
לפרטים על אירוח בצימר, הציצו באתר.

איטלקייה שמנמנה. סקאצ'יאטה (צילום: דניה ויינר)
פוקאצ'ה טוסקנית (סקאצ'יאטה)
המרכיבים:
לבצק:
5 כוסות קמח 700) גרם)
3/4 שקית שמרית (או 3/4 קובייה, מפוררת)
1 כף גדושה דבש
3/4 1 כוסות מים פושרים 420) מ“ל)
1/3 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח
לציפוי:
שמן זית
מלח גס
רוזמרין
הכלים: תבנית תנור ביתי 40X30) ס“מ)
אופן ההכנה:
- מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק התפוח לתבנית (לא מוציאים ממנו את האוויר,( משטחים בידיים משומנות בשמן זית, עד שמכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, מזלפים עליו שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין. מניחים 20 דקות לתפיחה (הוא לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר.(
- אופים ב-180 מעלות 25 דקות עד שהפוקאצ׳ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים.