שחיתות זוגית: פבלובה עם רוטב שוקולד חם
לכבוד ט"ו באב, גרסה רומנטית ומפנקת של הקינוח הקלאסי: על בסיס של מרנג רך מערימים ענן קצפת מנוקד בדובדבנים טריים ומגישים עם רוטב שוקולד חם. התחלה נהדרת לליל אהבה מושלם
פבלובה דובדבנים עם רוטב שוקולד חם
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
המרכיבים (8-6 מנות אישיות):
למרנג:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
לרוטב שוקולד חם:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%
200 גם שוקולד מריר משובח
1/4 כוס ליקר תפוזים (או ליקר בטעם פירות אחרים)
למלית:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
מגוון פירות קיץ טריים (משמש, שזיף, אפרסק, נקטרינה – לפי הטעם ומה שיש בבית)
סלסלה של דובדבנים טריים
אופן ההכנה:
- מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 125 מעלות צ'.
- המרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה מתמדת, עד לקבלת קצף לבן, חלק, מבריק ומאוד יציב.
- מניחים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה שטוחות. בעזרת כף גדולה מערימים 6-8 ערימות מרנג ובעזרת כף טבולה במים יוצרים גומה קלה במרכז כל אחת.
- אופים את המרנג במרכז התנור למשך 25-30 דקות. מכבים את החום, אך משאירים את המרנג בתנור לעוד כשעה להתייבשות. המרנג מתקבל בצבע לבן-שנהב.
- רוטב השוקולד: סמוך לפני ההגשה מחממים את השמנת לבישול (15%) בסיר קטן, עד סף רתיחה.
- מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד, שבור לקוביות קטנות.
- מערבבים וממיסים את השוקולד. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
- להכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה (38%) עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה וטעימה.
- שוטפים את הדובדבנים ומגלענים אותם אם רוצים. שוטפים את יתר פירות הקיץ, מייבשים היטב וחותכים לקוביות בינוניות.
- להרכבת המנה: מניחים את המרנגים על צלחת הגשה. מערימים את הקצפת על המרנג וממלאים את חלל הגומות שבו. מסדרים מעל את הפירות ויוצקים מסביב את רוטב השוקולד החם. מגישים מיד.
גיוון: את הפבלובה אפשר להכין עם פירות טריים או משומרים. ניתן להשתמש ביותר מפרי אחד - לפי הטעם והעונה.
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים
