שתף קטע נבחר

שחיתות זוגית: פבלובה עם רוטב שוקולד חם

לכבוד ט"ו באב, גרסה רומנטית ומפנקת של הקינוח הקלאסי: על בסיס של מרנג רך מערימים ענן קצפת מנוקד בדובדבנים טריים ומגישים עם רוטב שוקולד חם. התחלה נהדרת לליל אהבה מושלם

פבלובה דובדבנים עם רוטב שוקולד חם

מתכון של תמי סירקיס-אקרמן

 

המרכיבים (8-6 מנות אישיות):

למרנג:

3 חלבונים בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

לרוטב שוקולד חם:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15%

200 גם שוקולד מריר משובח

1/4 כוס ליקר תפוזים (או ליקר בטעם פירות אחרים)

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 כפות אבקת סוכר

מגוון פירות קיץ טריים (משמש, שזיף, אפרסק, נקטרינה – לפי הטעם ומה שיש בבית)

סלסלה של דובדבנים טריים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש את התנור לחום בינוני-נמוך של 125 מעלות צ'.
  2. המרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה מתמדת, עד לקבלת קצף לבן, חלק, מבריק ומאוד יציב.
  3. מניחים נייר אפייה על שתי תבניות אפייה שטוחות. בעזרת כף גדולה מערימים 6-8 ערימות מרנג ובעזרת כף טבולה במים יוצרים גומה קלה במרכז כל אחת.
  4. אופים את המרנג במרכז התנור למשך 25-30 דקות. מכבים את החום, אך משאירים את המרנג בתנור לעוד כשעה להתייבשות. המרנג מתקבל בצבע לבן-שנהב.
  5. רוטב השוקולד: סמוך לפני ההגשה מחממים את השמנת לבישול (15%) בסיר קטן, עד סף רתיחה.
  6. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השוקולד, שבור לקוביות קטנות.
  7. מערבבים וממיסים את השוקולד. מוסיפים את הליקר ומערבבים.
  8. להכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה (38%) עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה וטעימה.
  9. שוטפים את הדובדבנים ומגלענים אותם אם רוצים. שוטפים את יתר פירות הקיץ, מייבשים היטב וחותכים לקוביות בינוניות.
  10. להרכבת המנה: מניחים את המרנגים על צלחת הגשה. מערימים את הקצפת על המרנג וממלאים את חלל הגומות שבו. מסדרים מעל את הפירות ויוצקים מסביב את רוטב השוקולד החם. מגישים מיד.

 

גיוון: את הפבלובה אפשר להכין עם פירות טריים או משומרים. ניתן להשתמש ביותר מפרי אחד - לפי הטעם והעונה.

 

בחסות "השף הלבן". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמי סירקיס-אקרמן
תמי סירקיס-אקרמן
צילום: דניאל חכים
מומלצים