שתף קטע נבחר

IBM רוכשת את קוגנוס הקנדית ב-5 מיליארד דולר

ענקית המיחשוב רכשה את יצרנית תוכנות המידע העסקי העצמאית הגדולה האחרונה קוגנוס, לאחר שיריבותיה SAP ואורקל ביצעו רכישות דומות בתחום בחודשים האחרונים

ענקית המיחשוב IBM הודיעה על רכישת החברה הקנדית קוגנוס תמורת 5 מיליארד דולר, העסקה הגדולה ביותר בתולדות החברה. לפני הרכישה היתה קוגנוס היצרנית העצמאית הגדולה האחרונה של תוכנות מידע עסקי.

 

המשקיעים צפו לעסקה מסוג זה אחרי ש-SAP הגרמנית רכשה את יריבתה של קוגנוס, ביזנס אובג'קטס, באוקטובר תמורת 6.8 מיליארד דולר, ואורקל רכשה את היפריון סולושנס באפריל תמורת 3.3 מיליארד דולר.

 

כל שלוש החברות הנרכשות מייצרות תוכנה שעוברת על כמויות נתונים גדולות ומבצעת ניתוח של מגמות עסקיות. אנליסטים צפו כי הרוכשת הסבירה ביותר של קונגוס תהיה IBM, שעובדת עם החברה כבר יותר מ-15 שנים.

 

לדברי אנליסטים, הרכישה הנוכחית מעידה על ניסיונה של IBM להישאר רלוונטית בתחום התוכנה. חטיבת התוכנה של החברה רושמת בתקופה האחרונה את קצב הצמיחה והרווחיות הגדולים ביותר מכל עסקיה של IBM.

 

IBM מסרה בהודעה כי הסכימה לרכוש את קונגוס תמורת 58 דולר למניה, מחיר המשקף פרמיה של 9.5% על מחיר הסגירה שלה ביום שישי בנאסד"ק, שעמד על 52.98 דולר למניה. IBM צופה כי העסקה תיסגר ברבעון הראשון של 2008.

 

מניית קונגוס עלו אתמול ל-57.15 דולר למניה במסחר בנאסד"ק, ובסך הכל השלימו עלייה של 27% מאז ש-SAP הודיעה על העסקה עם ביזנס אובג'קטס ב-7 באוקטובר. מניות IBM עלו בכ-3.5% ל-104.19 דולר למניה בבורסת ניו-יורק.

 

קוגנוס ממוקמת באוטווה, מעסיקה כ-4,000 עובדים ולה יותר מ-25 אלף לקוחות. זוהי הרכישה ה-23 של IBM. מ-IBM נמסר כי היא מתכוונת לשלב את קוגנוס כקבוצה בתוך חטיבת תוכנת ניהול המידע שלה, שבראשה יעמוד נשיא ומנכ"ל קונגוס רוב אש.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרכישה הגדולה בתולדות IBM
הרכישה הגדולה בתולדות IBM
צילום: רויטרס
מומלצים