שתף קטע נבחר

 

"סופר נני": דוקומנטרי או ריאליטי?

בלוח השידורים החדש של "קשת" מופיעות תוכניות ריאליטי כמו "אמא מחליפה" ו"להציל את העסק" תחת הסיווג דוקומנטרי. הרשות השניה: "ההחלטה לגבי סיווג הז'אנרים היא באחריותינו. לזכיין נמסרו הערות ונושאים לתיקון"

זכיינית ערוץ 2, "קשת", הכריזה היום על קווי המתאר של לוח השידורים החדש שלה, לקראת המעבר של הזכיינית לשלושה ימי שידור (א'-ג') בעוד כחודש וחצי. לוח השידורים עדיין לא פורסם, אבל נמסר מבעוד מועד לוועדת הטלוויזיה של הרשות השנייה, הוא נבדק בוועדה בימים אלה וכבר נמסרו לזכיינית בקשות לתיקונים. על פניו נדמה שהזכיינית לא עומדת במכסת הסוגה העילית לה התחייבה, ולפי פרסום חוד החנית של הלוח החדש שלה, גם נוטה להגדיר תוכניות ריאליטי כדוקומנטרי.

 

ב"קשת" הניחו תחת קטגוריית "סדרות דוקומנטריות" את התוכניות הבאות, שמקפלות בתוכן, להגדרת הזכיינית, את "ליבת הוויית הפרט והחברה הישראליים":

 

"סיבוב שני"- פורמט שבמסגרתו יעשה ניסיון אחרון להציל נישואין שעלו על

 שרטון, ככל הנראה יהיה מומחה שיוביל את הסדרה וישקם את הנישואין המתפוררים, משמע - דוקוריאליטי.

 

"להציל את העסק" (שם זמני) – צוות מומחים המגיע לעסקים שנקלעו לקשיים במקומות שונים בארץ, מסייע להם להתאושש ומשיק אותה מחדש. מדובר בפורמט מקורי שמזכיר פורמטים דומים מחו"ל, כדוגמת Ramsay's Kitchen" Nightmares", בה השף גורדון רמזי מגיע בכל פרק לעסק הסעדה כושל כלשהו ומסייע בשיקומו. ריאליטי או דוקומנטרי? ברשות השנייה יחליטו.

  

"מרתון" (שם זמני) -  דוקוסופ ובמסגרתו שמונה אנשים שמתקשים ביצירת קשר ישתתפו במרתון טיפולי קבוצתי בן שלושה ימים, בהנחייתה של הפסיכולוגית ד"ר איריס רייצס, שהשתתפה גם ב"עשרת הדיברות".

 

"עדות" - סדרה בהגשתו של איל קיציס, שייצא למסע קומי ויבדוק מה עומד מאחורי הסטיגמות העדתיות הישראליות.

 

גם "אמא מחליפה" ו"סופר נני" הוותיקות מוגדרות על ידי "קשת" כסדרות תיעודיות, שכן הן "מתעדות את הבית הישראלי, הרגליו וערכי החינוך שלנו". עונות חדשות של השתיים יעלו אף הן לשידור בעונה החדשה.

 

מתאימות יותר לקטגוריית הדוקומנטרי הן 312 הצעות שהוגשו למכרז הדוקומנטרי של "קשת" לסרטים בודדים, מתוכן יופקו עשרה סרטים בסכום כולל של 3.5 מיליון שקלים.


אדיר מילר ונירו לוי, "רמזור". דרמה חדשה, אבל באמת (צילום: ירון ברנר) 

 

רצועת הביטחון

המעבר של הזכיינית לשלושה ימי שידור, שיתרחש ב-1 בינואר 2008, טומן בחובו צמצום בזמני השידור, משמע פחות תוכן, פחות צופים ופחות מפרסמים. ב"קשת" טוענים שההשקעה בתוכן לא תקטן ואף תגדל. אבי ניר, מנכ"ל החברה, הבטיח שעם המעבר תגדל ההשקעה בתוכן ב-15% פר יום שידור, כשבלוח 2008 יושקעו בסך הכל כ–155 מיליון שקלים. בנוסף תימשך מכירת פורמטים של "קשת" לחו"ל.

 

המעבר יאפשר לזכיינית לבנות רצועות יומיות, פורמט שנמנע ממנה עקב השידורים בסוף השבוע. את רצועת הפרה-פריים החדשה עליה הכריזה הזכיינית, ירכיבו תכניות חדשות של גיל חובב, ישראל אהרוני ושעשועון חדש של גיורא חמיצר. אחרי רצועת הפריים תעלה רצועת לייט-נייט, עם מגזין אקטואליה לילי בהנחיית לינוי בר גפן, בשם "מה קורה". 

 

קשת תעלה מספר לא גדול של דרמות חדשות - "רמזור" של אדיר מילר; "פולישוק" של שמוליק הספרי; דרמה פוליטית בשם "חבר מרכז" ו"על קצות האצבעות"; סדרה על רקדנית בלט עם דנה עדיני ויוסוף סוויד, שמצטלמת בימים אלו, ועונות חדשות של "אמאל'ה" ו"מעורב ירושלמי". בנוסף, יעלו המיני סדרה "אלטלנה", הריאליטי "המטבח" (אדפטציה מקומית ל"מטבחי הגיהנום")

 ו"האנסמבל של גורי אלפי", תוכנית מערכונים מקורית על זוגיות ועל זוגות צעירים. 

 

מנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה, הגיב על לוח התוכניות של "קשת" והבטיח כי "ההחלטה לגבי סיווג תכניות לפי ז'אנרים הינה באחריות הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. תהליך הסיווג נעשה לאחר הצגת החומרים על ידי הזכיינים וכך ייעשה גם במקרה זה. לוחות השידורים הועברו לרשות, ונמסרו לזכיין הערות ונושאים לתיקון ולהשלמה. כל זה יובא לאישור ועדת הטלוויזיה והמועצה. יש להדגיש שתכנית 2008 חייבת לכלול השלמות פערים על פי הז'אנרים השונים משנת 2006". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים