שתף קטע נבחר

עמק יזרעאל זכתה בגביע המדינה לנערות

נעמה שפיר קלעה 31 נקודות, 22 מתוכן במחצית הראשונה, ועשתה סוף לשושלת של אליצור חולון עם ניצחון 65:75 מרשים בגמר. רמת השרון לקחת את התואר בגילאי נערות ב'

סוף לשושלת. בשלוש השנים האחרונות היו אלה נערות אליצור חולון שזכו בדאבל, ברוב המקרים בלי שום התנגדות מנגד. הערב (ג'), באולם מטרווסט ברעננה, היתה זו הפועל עמק יזרעאל שעשתה סוף למבול הזכיות של חולון עם 65:75 מרשים בגמר.

 

אחרי רבע ראשון צמוד (19:21 לעמק), פתחו נעמה שפיר וחברותיה מבערים. אמנם חולון הוליכה 25:31 (13), אבל עמק יזרעאל רצה 0:11 ולא הורידה לרגע את הרגל מהדוושה. שפיר, שנחשבת אולי לשחקנית הטובה ביותר לגילה בארץ, היתה בלתי ניתנת לעצירה וסיימה מחצית ענקית של 22 נקודות, 4 ריבאונדים ו-3 אסיסטים כדי להקנות לעמק יתרון דו-ספרתי 38:48 בהפסקה.

 

שפיר אמנם נרגעה מעט ברבע השלישי, גם עידית אוריון יצאה בחמש עבירות כבר בפתיחה, אבל לעמק היו את הכלים לשמור על היתרון. דורון גבאי היה נהדרת בשני צידי המגרש, שירה בן ברק איפסה את הידית ועשר דקות לסיום הוליכו חניכותיו של לירן בראל 51:57.

נערות עמק יזרעאל חוגגות עם הגביע (צילום: רענן וייס)

 

לין גולן מחולון (3 מ-14 מהשדה במשחק חלש) התקשתה מול ההגנה הצפופה של העמק, בר גילינסקי, מורן שטרית ומור סיידה היו

 היחידות שתיפקדו, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. עמק יזרעאל שמרה על היתרון והשריקה האחרונה שלחה את הבנות לחגוג על הפרקט.

 

"ידענו שאנחנו מסוגלות לזה מההתחלה", הודתה שפיר בסיום. "בחצי הראשון אמנם עוד היו פרפרים בבטן, הלחץ קצת השפיע, אבל ההגנה שלנו בסופו של דבר עשתה את ההבדל". שירה בן ברק הוסיפה: "חוויתי את הרגע הזה בדימיון הרבה פעמים, אני עדיין לא מעכלת את זה".

 

קלעו לעמק: נעמה שפיר 31 (13 ריב', 8 חטיפות), בן ברק 16, גבאי 12, יעל שפיר, אוריון ובהיר 4 כל אחת, כהן ונישליס 2 כל אחת. לחולון: גילינסקי 20 (19 ריב'), שטרית 17, סיידה 10, גולן 9, ושלר 5, זר אביב 4.

רמת השרון עם גביע המדינה לנערות ב' (צילום: ראובן שוורץ)

 

רמת השרון - מחזיקת הגביע בנערות ב' 

לראשונה מאז הימים ששי דורון לבשה את המדים הלבנים-אדומים של רמת השרון, זכה המועדון בגביע המדינה לנערות ב'. הקבוצה של שירה העליון גברה 59:64 על מ.ס. אבן יהודה, בגמר בו חזו הצופים ברעננה בשתיים מהכוכבות הגדולות של הליגה.

 

אביגיל כהן הציגה משחק מדהים והיתה רחוקה במעט מטריפל-דאבל מפלצתי. כהן סיימה עם 27 נקודות, 22 ריבאונדים ו-9 חסימות והיתה השחקנית היחידה ברמת השרון שקלעה בדאבל-פיגרס. יובל גונן לוי מאבן יהודה לא היתה הרבה מאחוריה ורשמה שורה סטטיסטית של 36 נקודות, 11 ריבאונדים ו-5 חטיפות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעמה שפיר
נעמה שפיר
צילום: רענן וייס
מומלצים