48 שעות בקיוטו
קיוטו, הבירה העתיקה של יפן, היא כיום המקבילה הרגועה של טוקיו. יש לכם 48 שעות לבקר בעיר? עם 2,000 מקדשים ומזבחים היא מציעה לכם יומיים של אווירה רוחנית מיוחדת
קיוטו, הבירה העתיקה של יפן, היא המקבילה הרגועה של טוקיו. היא נוסדה לפני יותר מאלף שנים והיתה בירת יפן עד שנת 1868. השדרות הרחבות שלה נמתחות בצורת רשת - מה שמאפשר ניווט מהיר וקל ברחובות. ואכן, טיולים רגליים הם הדרך הטובה ביותר לחקור את העיר המודרנית ששומרת תמיד - כאן מזבח קטן, שם גג מתקמר של מקדש - על טאץ' מסורתי.
שישי
18:00 - טיילו באחד מרובעי הגיישות, ההנאמאצ'י (hanamachi) ואולי תזכו לפגוש בגיישה או בגיישה מתלמדת בדרכה למפגש הערב. מראות כאלה של הנשים הלבושות בקימונו, מאופרות בכבדות במייק אפ לבן ושיער אסוף כלפי מעלה רווחים במיוחד ברובע מייגאווה-צ'ו (Miyagawa-cho), שם מוניות מסתדרות בטור על מנת לקחת את הגיישות לפגישות שלהן המתקיימות במסעדות מסורתיות אקסקלוסיביות.
גיישות ברחובות טוקיו (צילום: Gettyimages Imagebank)
19:00 - איכלו ארוחת ערב בקושיאדה, שזו מסעדה המתמחה בהכנת קושיאגה - שיפודים ועליהם פיסות בשר, דגים וירקות מצופות בפירורי לחם ומטוגנות. הקושי-אג' נטבלים ברוטב סמיך, מעט מתוק, או בתערובת מלח ופלפל. היזהרו, זה ממכר, במיוחד לצד בירה קרה.
21:00 - טיילו לאורך גדות נהר הקאמו (Kamo). באביב, מסודרים לאורך הגדה המזרחית עצי דובדבן פורחים וערבות בוכיות שעליהן ירוקים. בקיץ יכולים סועדים לשבת על טראסות המשקיפות על המים ולבהות בהרים המקיפים את העיר. מראה אופייני לעיר הוא זוגות היושבים לאורך הגדה מאחר הצהריים ועד הערב, ואיכשהו תמיד שומרים על מרחק זהה בין זוג אחד לשכניו.
שבת
9:00 - שימו פעמיכם לכמה מקדשים, חמושים במפת האוטובוסים המחולקת חינם בעמדת המודיעין לתיירים שמול תחנת קיוטו (Kyoto Station). מקום טוב להתחיל בו הוא Sanjusangendo - אולם עץ רחב ידיים המלא ב-1,001 פסלים של קנון, אלת הרחמים. הפנים שעל כל אחד מהפסלים המצופים זהב מהוה אמורים להיות שונים.
מוקד חובה נוסף הוא Ginkaku-ji - "פביליון הכסף", המפורסם יותר בזכות הגנים שלו מאשר בזכות הפאביליון עצמו, אשר עשוי מעץ חום שחוק. ראויים לציון הפסל של הר פוג'י והאוקיינוס העשויים חול.
מפביליון הכסף לכו את "שביל הפילוסוף" - דרך מרוצפת אבן שלאורכה עצי דובדבן המתפתלת מערבה דרך מקדשים וחנויות מזכרות. הדרך תוביל אתכם ל-Nanzenji - מתחם מקדשים שגניו הנרחבים יהיו מקום טוב למנוחה וצפייה בעוברים והשבים.
בזכות הגנים. פביליון הכסף (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
12:00 - אכלו ארוחת צהריים באחת מהמסעדות הרבות באיזור Nanzenji, שמציעות תפריטי ארוחות קבועים מראש, שעיקרן מנות טופו, המוגשות בדרך כלל בחדרים המשקיפים על גנים מעוצבים באופן מסורתי.
14:00 - אם לא סיפקתם עדיין את הצורך שלכם במקדשים, נסו את Kinkaku-ji - "פביליון הזהב". למרות שמבנה המקדש נבנה מחדש לאחר שנחרב בשריפה בשנות החמישים - אירוע שהפך לבסיס הרומן "מקדש הזהב" מאת הסופר הידוע יוקיו מישימה - השטחים הסובבים אותו נעימים במיוחד.
בסמוך לכאן ניצבים מקדש הזן Ryoan-ji, ביתה של גינת הסלעים המפורסמת שהוכרז כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו, והמקדש Ninna-ji, שהמסדרונות הארוכים ומרוצפי העץ שלו מהווים מזור קר לכפות רגליים עייפות.
פביליון הזהב (צילום: Gettyimages Imagebank)
17:00 - צעדו במורדות Teramachi, מקבץ רחובות עמוסי חנויות, שרובן מציעות עתיקות, ספרים ישנים והדפסים.
19:00 - ארוחת ערב במסעדת Tako Nyudo, המתמחה ב"Obanzai" - הכינוי לסגנון הבישול שמאפיין את קיוטו. המנות כוללות לרוב יקיטורי, שורש לוטוס ובשר בקר בבישול ממושך ודלעת מבושלת, אבל יש גם מנות אקזוטיות בהרבה, כמו תמנונים קטנטנים שלמים מבושלים בסויה. בקשו מהשף להכין עבורכם את מנת הבית: אקאשי-יאקי, שהיא מעין חביתה קטנה עגולה שעוטפת פיסת תמנון.
ראשון
9:00 - שימו פעמיכם לאוהרה (Ohara) - כפר קטן שניצב בלבו של עמק עטור גבעות ירוקות כשעה נסיעה צפונית לקיוטו. אל אוהרה אפשר להגיע באוטובוס היוצא מחזיתה של תחנת קיוטו.
אל מקדש Sanzen-in אפשר להגיע בעשר דקות הליכה במעלה גבעה בשביל שלאורכו דוכנים המוכרים מיני כבושים יפניים. האטרקציה המרכזית כאן היא גינת אזוב פורחת שיופייה שווה ביקור בכל עונה, אולם שיאו בסתיו, כשעלי עץ המייפל הופכים אדומים.
מקדש וסביבו גן בוטני מחוץ לעיר (צילום: MCT)
15 דקות הליכה מעבר לעמק יובילו אתכם למקדש נוסף, Jakko-in שמו, הידוע כמקום מגוריה האחרון של קיסרית שכל משפחתה הושמדה בקרב ימי ב-1185.
15:00 - חִזרו לקיוטו וטפסו לכיוון Kiyomizu-dera - מקדש בודהיסטי המפורסם בזכות במת עץ גדולה הבולטת ממנו אל עמק מתחתיו. מכאן אפשר להשקיף לעיר. עוד כדאי לבקר שם במזבח האמור להביא רומנטיקה.
17:00 - רדו מ-Kiyomizu. רוכלים יציעו לכם ממתקים ולגימות מרעננות מתה מלוח העשוי משזיפים כבושים.