"אני כמו כריסטינה אגילרה שחורה"
"הרגשתי שזה הולך להיות הגמר של הדייוידים בלילה שלפני התוכנית בה הודחתי", מבשרת סאישה, המתמודדת שלא הצליחה להגיע לגמר "אמריקן איידול", בראיון אופטימי במיוחד
האם גורלה של סאישה יהיה כגורלם של סנג'איה, לה טויה ולקישה? כלומר, תהום הנשייה שתחתיתה טומנת שירה סתמית בברים שבכניסתם מתגודדים מעשנים ובתוכם מתגודדים המבורגרים? זו עובדה מתועדת שסאישה, כמו נעמה קסרי, הרימה את ראשה רק בשלבים האחרונים של התוכנית, וקודם לכן היתה דמות אפורה שלא נאמר חיוורת. על דמויות כמוה נגזרת בדרך כלל שיבה לאלמוניות.
אז אם הגורל יפעל את פעולתו הצפויה והבלתי נמנעת, סאישה מרקדו, 21, שחקנית וזמרת מפלורידה, הולכת להיעלם, ובואו נקווה בשבילה שההיעלמות הזאת תקרה באוף ברודווי ולא באיזה טאקו בל. אבל בינתיים, סאישה היא בחורה אופטימית.

סאישה. לא חשה מובסת
"הרגשתי שזה הולך להיות הגמר של הדייוידים בלילה שלפני התוכנית בה הודחתי", היא מבשרת ל-ynet בשיחת ועידה טלפונית שנערכה עמה. לדבריה, רגע לפני הגמר, שרתה עליה רוח נבואית והיא חזתה מבעוד מועד את הדחתה.
"כשקיבלתי את ההערות מהשופטים, הבנתי שבנקודה הזאת של המשחק, לא יכול להיות שאקבל הערות כאלה גרועות ואשאר שם, אז ציפיתי להדחה, ועברתי הלאה. השלמתי עם זה. ואתם יודעים מה? לא יכולתי להיות מאושרת יותר. אני לא חשה מובסת. אני לא מרגישה שנכשלתי. אני מרגישה שגדלתי המון ושהראיתי לאמריקה הרבה מאוד צדדים שלי. אני פשוט אסירת תודה שהיתה לי הזכות לחוות את החווייה הזאת, ואני מוכנה לכבוש את העולם!"
לא הסכימה לארוז
סאישה, שהקול שלה יכול לעשות פלאים בשירים כמו "One Rock And Roll Too Many" של אנדרו לויד וובר ולבצע מרחץ דמים בשירים כמו "Hit Me Up", בטוחה שהיא תצליח בעיר הזאת ואם לא בעיר הזאת, אז בעיר אחרת. ולמרות שהתמקמותה בשלישייה האחרונה מדי תוכנית היתה מאורע צפוי, היא הצליחה להגיע לשלישייה האחרונה.
"כל שבוע אמרו לנו: 'אתם יודעים מה, אתם צריכים לארוז את התיקים שלכם'", היא חושפת פכים מאחורי הקלעים, "ואני אמרתי 'אני לא אורזת את התיקים שלי כי אני עדיין לא רוצה ללכת הביתה. אני לא מוכנה'. אני חושבת שאם אתה רוצה משהו, זה יקרה לך: אני חושבת שאם אתה רוצה להגיע לשלישייה האחרונה – אתה תגיע. אם אתה רוצה לנצח – אתה תנצח. מי שירצה את זה הכי הרבה – הוא זה שיזכה. הדייויד שירצה את זה הכי חזק הוא הדייויד שינצח. איך התמודדתי עם המיקום הקבוע שלי למטה? התקשרתי הרבה למשפחה שלי והם מאוד עזרו לי להיות רגועה ואמרו לי דברים שעזרו לי כשהייתי על הבמה. אתה פשוט הופך חזק יותר".

"אני מרגישה שאני גדלה כאמן"
ובעודה חזקה מתמיד, סאישה אינה מהססת להעיד על עצמה שהיא "מיקס של הרבה דברים, אני כמו כריסטינה אגילרה שחורה, או אלישיה קיז שחורה. אני גם אוהבת פופ, אר.אנ.בי ומיוזיקלס ישנים, ועכשיו אני מרגישה שאני גדלה כאמן. אני מתפתחת".
ואגב קיז, בתוכנית האחרונה שבה נתנה סאישה את קולה בלא פחות משלושה שירים, היא עשתה חיל דווקא בשיר של אלישה, מה שמקרב אותה לחלומה להיות הגרסה השחורה שלה.
רנדי ג'קסון בחר עבורה את "If I Ain't Got You" של קיז, עליו זכתה לתשבוחות מרנדי עצמו, להערת "את נראית נהדר הערב" מפולה, ולביקורת חומצה גופרתית אופיינית מסיימון, שסינן שהביצוע שלה יותר מדי דומה למקור ושהיא נראית נפלא הערב.
על הקאבר שלה ל"פיבר" של פגי לי, שיר שסאישה עצמה בחרה, פולה אמרה שאינו משקף את מי שהיא, וסיימון הכריז בפה מלא שמה ששמע כעת נשמע לו כמו קברט של פנסיונרים ולא כמו ביצוע של זמרת צעירה שבאה להוכיח וירטואוזיות ועכשוויות. גם הביצוע השלישי שלה לערב, "Hit Me Up", בחירתם הקינקית של מפיקי התוכנית, לא קצר שבחי שיפוט.

משלושה יוצאת אחת
לא ברור מדוע מפיקי התוכנית בחרו לתת לה לשיר שיר מתוך הסרט מצויר "תזיז ת'רגליים", אבל סאישה מצאה יופי גם בשיר שהושר במקור על ידי פינגווינים. "האחיינים והאחייניות שלי אהבו את השיר, כי הם אוהבים את הסרט. בזכותם שמעתי את השיר הזה קודם. הם צופים בו שוב ושוב", היא מכריזה, אבל ממהרת להודות: "זה לא שיכולתי לשנות את הבחירה בשיר הזה, אז הייתי צריכה להוציא ממנו את המיטב.
"אני מאוד אופטימית וחיובית וכל פעם שמשהו נקלע לדרכי ואני חשה ש'הו זה משהו פשוט נורא. זה לא יעבוד' אני פשוט חוסמת את המחשבות האלה ואומרת 'אתם יודעים מה? מה אני יכולה לעשות כדי להפוך את זה למשהו חיובי? מה אני יכולה לעשות כדי להוציא את המיטב מזה'?"
בין שני הדיוודים
מיטב או לא מיטב, הצופים בבית חשבו שהפינגווינים עשו עבודה טובה יותר ושלחו את סאישה לארוז את חפציה הלא ארוזים. ואחרי שסאישה הסתלקה מהבמה, היא הותירה את צופיו עם גמר שכולו דייוידים - דייויד קוק חביב הנשים ודייויד ארצ'ולטה חביב הנערות.אז סאישה, מה יש לך לומר על שני הדייוידים?
"הייתי כאילו האחות הקטנה והאחות הגדולה של שני הדייוידים, וברגע שכולם נעלמו היתה לנו אפשרות אמיתית לפתח קשר אינטימי יותר ולכייף כמו אחים ואחות.

"אני שמחה שעשיתי 'אמריקן איידול'"
"לדייויד ארצ'ולטה יש את החיוך הזה שלו, והוא מתקשר מעולה עם הקהל הצעיר יותר. ודייויד קוק – נערות משתגעות עליו כמו גם נשים מבוגרות. נשים היו אומרות לי 'הו דייויד קוק, אני אוהבת אותך כל כך, סאישה, סאישה, תוכלי בבקשה לטפוח לו על הכתף כדי שישים לב אלי?'"
אבל גם סאישה קיבלה תשומת לב משלה בתוכנית. היא ואביה דיברו לא מעט על התמכרותו של האב לסמים ולאלכוהול.
"אני חושבת שלכל משפחה יש את המאבקים שלה", היא אומרת. "זה עשה אותי אדם חזק. העובדה שאבי נאבק בזה עשתה אותי למאוד מאוד עצובה רוב חיי, אבל זה גרם לי להבין אנשים יותר. אמרתי לעצמי שאני לא הולכת לתת לזה להשפיע על עתידי ושאני הולכת לעזור לאבא שלי ולהיות שם עבורו. אני הולכת לגרום לו להיות כל כך גאה שהוא ירצה לעשות אותי גאה".
אחרי שגדלה רוב חייה עם אב מסומם ושיכור, שום דבר לא מפיל את רוחה של סאישה, למרות שגם בתוכנית היא עברה לא מעט מכשולים פרסונליים, ופרחה בה בשלבים מאוחרים מאוד. "אני שמחה שעשיתי 'אמריקן איידול'", היא יוצאת בהכרזה נדירה בקרב יוצאי "איידול" (ותזכרו איפה קראתם את זה קודם). לטענתה, התוכנית הועילה לה, משום שעשתה שמות בתולעת הספקות העצמיות שכרסמה בביטחון העצמי שלה.
"הודות לתוכנית, התחזקתי. הודות לתוכנית, אנשים יכלו לראות איזה מעבר עברתי ושאני עדיין לומדת יותר על עצמי מדי יום. ואני חושבת שזה היופי בלעשות את התחרות הזאת - אתה פשוט לומר כל כך הרבה. אנשים ידעו מי אני. אנשים ידעו מי אני ברגע שאוציא אלבום".
ספרי קצת על האבולוציה הזאת שעברת בתוכנית.
"בהתחלה, כשנכנסתי לתחרות, הייתי כאילו מכורבלת בקונכיה קטנה, לא נתתי את כולי מבחינה ווקלית ובודדתי את עצמי מהשאר, אז אני לא חושבת שהייתי במיטבי בגלל מסגרת המחשבה השלילית שהייתי נתונה בה. התמקדתי במחשבות על איך 'אף אחד לא ממש רואה מי אני באמת' וזה פגם בהופעות שלי. ברגע שהתאפסתי על עצמי, הרגשתי יותר בנוח עם עצמי. התחושה שלגמרי מתעלמים ממני נעלמה ונהניתי מעצמי יותר ויותר משבוע לשבוע.
"הבנתי שיש קו שעובר בין לעשות יותר מדי חזרות על שיר ולעבוד יותר מדי, לבין לעשות בדיוק מה שאת צריכה ולבטוח בעצמך ופשוט להרפות. כי עבדתי כל שבוע כל כך קשה עד לנקודה שבה לא יכולתי ממש ליהנות מזה. אז למדתי איך להירגע ומה לעשות, בין אם זה לדבר עם מישהו שממש קרוב אלי שאני בוטחת בו ובין אם זה לקרוא ספר מעודד. למדתי דרכים להתמודד עם המתח. המטרה שלי מדי שבוע היתה לחוש מסופקת אחרי כל הופעה".
אז מה את מאחלת לעצמך עכשיו?
"אני מאוד מוכוונת מטרה. אני יודעת שכל מטרה שאציב בפני, אני יכולה להשיג אותה. בין אם זה תוך טווח של שנה, או תוך עשר שנים. אני רוצה להוציא אלבום, אני רוצה לככב בסרט ואני רוצה לעשות ברודווי ואני רוצה לפתוח מסעדה אורגנית. הכל תלוי מה יגיע קודם".