שתף קטע נבחר
 

לא על ה-G8 לבדו: מדינות ה-D8 נגד הביו-דיזל

נפתחה ועידת שמונה המדינות המוסלמיות המתפתחות בקואלה למפור שבמלזיה. מדינות ה-D8 מנסות לגבש מדיניות אחידה לנוכח התייקרות המזון והנפט, ומאשימות את מדיניות ה"כוחות הגדולים"

תשומת הלב העולמית נתונה אומנם בימים האחרונים לוועידת ה-G8 המתקיימת ביפן. אולם במקביל נפתחה היום (ג') ועידת שמונה מדינות מתפתחות (D8) המתקיימת השנה בבירת מלזיה קואלה למפור. בוועידה משתתפים פקידים בכירים ומנהיגים ממצרים, מאינדונזיה, מאיראן, ממלזיה, מניגריה, מפקיסטן, מטורקיה ומבנגלדש - כולן חברות בארגון ועידת המדינות המוסלמיות המונה 57 מדינות ומייצג מיליארד בני אדם - 14% מאוכלוסיית העולם.

 

מטרת הוועידה, המתכנסת בפעם השישית, הפעם תחת הסיסמה "היענות לאתגרים באמצעות שיתוף פעולה", היא לגבש מדיניות אחידה לנוכח מחירי המזון והנפט הגואים. כמו כן אמורה הוועידה לאמץ "מפת דרכים" להידוק הסחר בין שמונה המשתתפות- המוערך כיום ב-60 מיליארד דולר לשנה - ולהביאו בתוך עשור לשווי של יותר מ-500 מיליארד דולר.

 

שר החוץ של איראן, מונשהר מוטאקי, שמשתתף בוועידה, אמר בראיון לרשת טלוויזיה מקומית כי לוועידה חשיבות רבה, וכי יש בכוונתם של מנהיגי שמונה המדינות המוסלמיות לקבל החלטות שסייעו בפתרון המשבר העולמי הנוכחי. כמו כן צין מוטאקי את מדיניותם של "הכוחות הגדולים", ובראשם ארצות הברית, כגורמים העיקריים לעלייה החדה במחירי הנפט.

 

במהלך היום הראשון לוועידה קראו מנהיגי אינדונזיה ומלזיה לצמצום ייצור של דלקים אורגנים לטובת הפקת מזון, כדי למנוע "אסון" בינלאומי. ראש ממשלת מלזיה, עבדאללה באדאווי, אמר כי אדמות ראויות לעיבוד משמשות לגידול יבולים מהם מופקים דלקים אורגנים, וכתוצאה מכך נגרם "מחסור במזון המביא לעליית מחירים ולהעמקת המשבר". לדבריו, "אין להתיר לביקוש לאנרגיה חלופית לבוא על חשבון אם צרכי המזון הבסיסיים של אוכלוסיית העולם".

 

קריאתם של מנהיגי ה-D8 לצמצם את הפקת הדלקים האורגנים משקפת קונצנזוס שהולך ומתרחב בהדרגה. ההערכות אלו גובו לאחרונה במחקר של הבנק העולמי שהודלף לעיתון הבריטי "גארדיאן", לפיו הפקתם של דלקים אלו היא בין הגורמים העיקרים לעליית מחירי המזון בעולם בחודשים האחרונים.

 

וועידת ה-D8 התכנסה לראשונה בשנת 1997 כפורום לשיתוף פעולה כלכלי במסגרתו ניסו המשתתפות לקדם הזדמנויות מסחר חדשות ולגגון בכך את כלכלתן. מטרתו העיקרית היא לשדרג את מעמדן של המדינות הנוטלות בו חלק בקרב הקהילייה הבינלאומית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משבר המזון. הצטיידות בשק אורז ממשלוח הומניטרי
צילום: AFP
מומלצים