שתף קטע נבחר
 

אבטיח עם בולגרית - הדור הבא

אבטיח עם גבינה בולגרית מהווים שילוב מושלם - אין ספק בכך. הדרך הכי קלה ליהנות מהשילוב הזה פשוטה - פרוסת אבטיח, פרוסת גבינה בולגרית וזהו - אבל אפשר גם אחרת

אבטיח עם גבינה בולגרית

אין פשוט מזה - אבטיח בשל, קר ומתוק, גבינה בולגרית מלוחה וטעימה - ויש לכם אחלה נשנוש מול הבריזה, או במזגן (כי ביננו, גם האבטיח הכי טעים בעולם לא יצנן את החום כשיושבים בשמש הקופחת). 


שילוב מושלם. אבטיח עם גבינה בולגרית (צילום: דנה קופל)

 

קרפצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית

מתכון של השף רוברט קלוגר, מסעדת "לה פלאנצ'ה"

 

למה לא להגיש אבטיח ובולגרית כמנת פתיחה אלגנטית?

המרכיבים (2 מנות):

פרוסה גדולה של אבטיח בשל, ללא הקליפה

100 גרם גבינה בולגרית משובחת

שמן זית איכותי

מלח גס

עלי בזיליקום טריים


שילוב מתוחכם. קרפצ'ו אבטיח עם גבינה בולגרית (צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את האבטיח לפרוסות דקיקות בעובי קרפצ'ו ( כ-1-2 מ"מ).
  2. מסדרים את פרוסות האבטיח על הצלחת כך שהן יכסו את כולה.
  3. מפזרים מעל מלח גס, מזלפים מעט שמן זית ומעל הכל מפוררים גבינה בולגרית. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים מיד.

  

מרק אבטיח עם סלסלת קדאיף וגבינה בולגרית

מתכון של השף יואב בלימן, מסעדת "פרידה קאלו"

 

המרכיבים (4 מנות): 

1/2 אבטיח בשל (במשקל של 1.5 ק"ג לערך), חצוי לשני רבעים, ללא הקליפה

1/2 ק"ג גבינה בולגרית משובחת

למרק:

1/2 כוס סוכר

100 מ"ל מים

3 גבעולי נענע

לסלסלת הקדאיף:

200 גרם אטריות קדאיף

50 גרם חמאה

למילוי:

100 גרם גבינת שמנת

3 כפות קורנפלור

1 שקית אבקת אפיה

50 גרם אגוזי מלך קלויים

1 ביצה


למתקדמים. מרק אבטיח עם סלסלת קדאיף וגבינה (צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. המרק: מניחים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומקררים.
  2. מניחים רבע אבטיח בקערת מעבד מזון, מוסיפים את הסירופ ומחצית מעלי הנענע. מעבדים למחית חלקה, מסננים ומקררים היטב.
  3. סלסלת הקדאיף: מחממים תנור ל-150 מעלות.
  4. מניחים את שערות הקדאיף בקערה. ממיסים את החמאה ויוצקים אותה לתוך הקערה. מעבדים את אטריות הקדאיף עד שהתערובת הופכת גמישה ונוחה לעבודה.
  5. מסדרים את שערות הקדאיף בתבנית מאפינס ומצמידים אותן לדפנות התבנית, כך שתווצר שכבה בעובי בינוני.
  6. מכניסים לתנור ואופים עד שהאטריות משחימות קלות (כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומקררים.
  7. המלית: מניחים 200 גרם גבינה בולגרית, גבינת שמנת, קורנפלור, אבקת אפייה, אגוזים וביצה ומעבדים עד קבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת לסלסלות הקדאיף.
  8. לפני ההגשה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 5 דקות.
  9. חותכים את הרבע הנותר של האבטיח לקוביות קטנות, או קורצים מהן כדורים בעזרת כף פריזאית. חותכים את הגבינה הבולגרית שנותרה (300 גרם) לקוביות קטנות. מניחים בקערה את קוביות האבטיח ואת הגבינה ומערבבים בעדינות.
  10. הגשה: יוצקים מהמרק לכוס ומקשטים בעלי הנענע הנותרים. ליד מניחים סלסלת הקדאיף ובצד מניחים מעט מסלט האבטיח עם הגבינה הבולגרית.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויש גם מרק. מרק אבטיח עם גבינה בולגירת, מסעדת bariba
מומלצים