שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

פינוק לסוף השבוע: עוגת ריקוטה, לימון ואפרסקים

יעל גרטי התפרעה עם קילו ריקוטה והכינה עוגת ריקוטה, לימון ואפרסקים, דווקא עם אפרסקים מקופסת שימורים ולא טריים – ויש לה הסברים

על אף שאינני מחבבת (בלשון המעטה) קופסאות שימורים, אני מחבבת את האפרסקים המשומרים, הכתומים-כתומים הללו, קרוב לוודאי הודות לזכרונות ילדות מתוקים. כיוון שכך, כשנתקלתי במגזין עם מתכון לעוגת ריקוטה ואפרסקים משומרים נצבט לבי בגעגועים והחלטתי להכין את העוגה. כדי להיות בטוחה שאינני מחמיצה דבר, ניסיתי לבשל אפרסקים טריים בסירופ סוכר. התוצאה היתה אכילה בהחלט, אך צבעה הדהוי לא עורר בי כל חשק – ודבקתי בגרסת המשומרים.

 

תחילה הכנתי את המתכון ככתוב במגזין, עם פודינג אינסטנט בטעם וניל, שהסב טעם לוואי לעוגה. תאמינו או לא, אבל העוגה (שעלות חומריה גבוהה, הודות לריקוטה) הושלכה לפח בשלמותה. כשהכנתיה שוב המרתי את הפודינג בקורנפלור ואת החלב בשמנת חמוצה, פיזרתי פירורי עוגיות על גבי הבצק כדי שהאפרסקים לא ירטיבוהו (בצילום הבצק נראה מעט רטוב, העוגה צולמה בפעם הראשונה שהכנתיה), וקיוויתי לטוב. העוגה שהתקבלה גררה קריאות התפעלות בקרב טועמיה. הרי היא לפניכם.


(צילום: אסף אמברם)

 

עוגת ריקוטה, לימון ואפרסקים

על בסיס מתכון מתוך מגזין "Torte e Pasticcini – Diana"

 

אין במתכון אפייה עיוורת, הכל נאפה יחדיו.

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

לבצק:

200 גרם קמח לבן

100 גרם סוכר

1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה מס' 1

למלית גבינה:

4 ביצים מס' 1

250 גרם סוכר

גרד קליפת לימון אחד

1/2 כפית תמצית וניל

1 ק"ג (4 אריזות) גבינת ריקוטה 5% מחלב בקר (לא מלוחה)

1 מיכל שמנת חמוצה

80 גרם קורנפלור

בנוסף:

פירורים דקים מ-7 עוגיות חמאה מכל סוג (רצוי איכותיות)

1 קופסה (470 גרם אחרי סינון) אפרסקים משומרים בסירופ סוכר, מסוננים היטב

 

לשימון: מעט חמאה מומסת

לעיטור: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת גוש בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
  2. משמנים תבנית במעט חמאה מומסת, מרדדים את הבצק ומאחסנים במקרר או במקפיא עד לשעת הצורך. מומלץ "לאבטח" את התבנית מצִדה התחתון בעזרת נייר כסף, למניעת נזילות בתנור.
  3. מחממים תנור ל-165-170 מעלות.
  4. מקציפים ביצים וסוכר בקערה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  5. מוסיפים גרד קליפת לימון, תמצית וניל, ריקוטה ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
  6. מוסיפים קורנפלור ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה חלקה.
  7. מפזרים פירורי עוגיות באופן אחיד על הבצק ומניחים חצאי אפרסקים כשצדם הקמור פונה מעלה.
  8. יוצקים את עיסת הגבינה על האפרסקים ומכניסים לתנור. אופים במשך 105 דקות (כן, 105 דקות, זו לא טעות) או עד שהעוגה מזהיבה ונראית יציבה (כלומר אינה רוטטת במרכזה). מוציאים ומצננים היטב (לפחות שעתיים) בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר ומצננים במשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה מעטרים באבקת סוכר.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים