"פלייבוי ישראל" ישודר ישירות מאירופה
בעקבות התביעה שהגישו אולפני "מימד" נגד נציגת "פלייבוי" בישראל, בגין הפרת חוזה לכאורה, יועברו השידורים מעתה ישירות מחו"ל. "פלייבוי": "ההשמצות מופרכות"
ערוץ "פלייבוי ישראל" ישודר מעתה באמצעות שידור לווין ישיר מאירופה, ויפסיק לשדר באמצעות קלטות וחדר שידור ועריכה בישראל. עד עתה, הערוץ שודר למנויי הכבלים והלוויין מאולפני "מימד", שלאחרונה הגישו תביעה נגד חברת "פליי.טי.וי"(פלייבוי ישראל) בסכום של קרוב לשני מיליון שקלים, על הפרת חוזה לכאורה, בשל ההודעה שקיבלו על הפסקת ההתקשרות עמם.

יו הפנר והשפנפנות. בשידור חי מחו"ל (צילום: גטי אימג'ס)
בתביעה, שהוגשה ב-16 באוקטובר לבית משפט השלום בתל-אביב, טענו אולפני "מימד" כי חברת ,פליי.טי.וי" מפרה את התחייבויותיה לשידור הערוץ למנויי הכבלים והלווין באמצעות אולפני "מימד" ומשבשת את התשלומים לאולפנים.
החוזה בין האולפנים לחברה נחתם בשנת 2000, ולטענת באי כוחם של אולפני "מימד", חובה של "פליי.טי.וי" האמיר ל-100 אלף דולר. אחרי הליך בוררות נחתם בין השתיים חוזה חדש אולם לטענת "מימד", התשלומים לא נפרעו. באולפני "מימד" מבקשים כעת מבית המשפט לאכוף את החוזה או לספק להם פיצויים בגין הפרתו.
"תקלות חוזרות ונשנות"
מ"פליי.טי.וי" נמסר כי במהלך החודשים האחרונים דווח ל"פלייבוי" על יותר מ-30 תקלות שידור, הכוללות החשכת מסך, מסך מרצד ותקלות קול חוזרות, שמקורן באולפני "מימד". לפי "פליי.טי.וי", מימד לא הצליחה לפתור תקלות אלה ובכך לא עמדה בהתחייבויות שנתנה בחוזה.
שרית מדליה, מנכ"לית "פלייבוי ישראל": "כחלק מחברה ומותג בינלאומים אנו מחויבים לשמור על רמת שידור גבוהה העומדת בסטנדרטים של חברת "פלייבוי" העולמית. אנו משתדלים להתקדם ולהתעדכן בטכנולוגיות השידור על מנת לספק את השירות ברמה הגבוהה ביותר ולעמוד בציפיות לקוחותינו.
בשל העובדה כי "פלייבוי" העולמית מעבירה מדינות רבות באירופה לשידור באמצעות לווין וכמובן בשל חוסר יכולתה של "מימד" לספק רמת שידור נאותה והתקלות החוזרות ונשנות לאורך תקופה ארוכה ללא יכולת לתקנן.
"ניתן להבין את הלחץ שבו 'מימד' מצויה. לא רק שהיא חשופה לתביעה על הנזקים שהיא גורמת בשל איכות שידור לקויה, היא עומדת להפסיד לקוח אסטרטגי המשתחרר מהסכם ההפקה כדין. זה כואב. עם זאת, הניסיון של 'מימד' לטרפד את המעבר ולפגוע בצופים, באמצעות הגשת תביעה מופרכת הכוללת ההשמצות הפרועות והיפוך יוצרות, לא יועיל ואין לראות בו יותר מתגובת פאניקה שסופה ידוע מראש. 'פלייבוי' לא תסכים לפגוע בצופים ותעמוד על זכותה וחובתה לספק מוצר מעולה. טענות סרק לא ישנו את פני התמונה".