שתף קטע נבחר
 
צילום: חיים ברגיג

"אני ראשונה על הציצי של אמא!"

התור לאמא בבית משפחת רוזנשטיין כמעט הפך למשבר בינלאומי שעלה לכל הנוכחים בצרחות מחרישות אוזניים ולאמא - גם בפטמות נפוחות מאוד, עד שלבסוף נמצא פתרון יצירתי במיוחד

זוכרים שלפני כמה חודשים כתבתי לכם טור על הקרב בין הילדות על הזמן של אמא? ובכן, קבלו עדכונים עם עצה שימושית.

 

ש', הקטנה שלי, כבר בת 15 חודשים. המילה הראשונה שלה נחגגה לפני כמה שבועות. למרבה המבוכה, המילה היא "גרבג'". לא, היא לא קוראת טורים של אבא ב-ynet. פשוט מדובר בסינדרלה של המאה העשרים ואחת. מתברר שהמטפלת שלה, אישה עם חזון חינוכי (ולשוני) מתקדם, אימנה אותה ללכת לפח האשפה מיד לאחר כל החלפת חיתול ולזרוק את החיתול המשומש לפח. מדהים.

 

עכשיו, אם לא נותנים לה את החיתול, עולה על פניה הקטנים מבט מלא תוכחה, שמתלווה בציווי שאינו משתמע לשתי פנים: "גבג'" (טוב, היא עוד לא משהו בדקדוק). מאחר שהילדה ראש גדול (ואחרי שאמא התעללה לה בפוני יש שם בעיקר מצח גדול) - היא לא מסתפקת בחיתולים, ומאז שלמדה את התרגיל הדומסטי הזה הצטמצמה גם המלתחה שלנו באופן עצבני, מאחר שהיא נהנית לשים בפח גם את חולצותיה ואת הגרביים של כולם.

 

למרות שהאאוטפוט מוגבל למילה אחת, הילדה מבינה הכל וגם יודעת להביע את רצונותיה באופן ברור. הקורבן, ברוב הפעמים, היא אחותה הגדולה ועדינת הנפש. מכירים את הרגע הזה שמישהו שאתה נורא אוהב מעלה לך את הסעיף ובא לך להוריד לו איזו לטמה קטנה שיעזוב אותך לנפשך?

 

אז הגדולה שלי חווה עשרים כאלה ביום. מה שהיא לא עושה, הגמד הנמרץ רוצה גם. מניחה את החלב שלה לשנייה נמוך מדי, הקטנה שועטת וחוטפת את הבקבוק, ותוך שניות הוא ריק; מרכיבה פאזל על הרצפה, הצורר החביב מגיע ומפרק; קמה בבוקר עדיין הלומת שינה, שוכבת על הפוטון בתשישות ומנסה להבין איזה יום היום – מגיעה המעריצה מספר אחד ודוחפת לה אצבע לעין או מושכת לה בשיער כדי להגיד לה בוקר טוב.

 

אנחנו מנסים בכל כוחנו ללמד את ש' שגם לאחותה הגדולה יש טריטוריה משלה ושלא תציק, אבל אז היא פתאום מיתממת ומשחקת לנו את האהבלה שלא מבינה כלום. והגדולה? קדוש! מחבקת אותה, מנשקת אותה, שומרת עליה שלא תיפול, אומרת לה שהיא אוהבת אותה. בשביל ילדה בת פחות משלוש וחצי זה פשוט נס.

 

ברגעי העצבים עולה ממנה זעקת שבר: "לא. אני עושה את זה עכשיו" או "היא מכאיבה לי בשיער!", או "הבובה הזו זה הצעצוע המיוחד שלי" (היא בגיל המשובח שבו כל צעצוע, כולל מכונת הגילוח של אבא, הם "ספיישל טוי" שלאף אחד אחר אסור לגעת בו). ילדים בגילה דווקא מבינים את הקוד הזה ומשחררים את צעצועיה, אם כי בעוגמת נפש. אבל הקטנה? לא רואה אותה ממטר. חוטפת, ולאחרונה גם פיתחה טכניקה חדשנית של איש מוסד שכוללת חטיפה, ומיד אחריה ספרינט מטורף של הימלטות מזירת הפשע.

 

הגדולה מתבאסת, אבל מצאה פתרון לסבלה. היא מכניסה אצבע לפה, הולכת לחפש את הבנדיט, ובמקום להרביץ לה, פשוט שמה לה יד על הראש וממוללת את שערות ראשה עד שהיא נרגעת. לא ראיתם דבר כזה חמוד בחיים.

 

באופן כללי, למעט פה ושם אפיזודות מהסוג שתיארתי, הן נהדרות ביחד ומצליחות לקיים חיי זוגיות בריאים. רק סלע מחלוקת אחד העיב עד לפני שבוע על הקשר הבריא: מי מקבל ראשון חלב כשאמא חוזרת הביתה.

 

אמא מגיעה בשש. הקטנה כבר מתה לינוק. הגדולה רוצה תשומת לב, אז היא מבקשת בקבוק חלב ולשבת על אמא כשהיא שותה אותו. בהתחלה, ניסינו איתה את קטע ה"את גדולה ויכולה לחכות. היא קטנה ולא מבינה אז היא צריכה לשתות קודם". זה הסתיים בבכי קבוע של הילדה הנזנחת ושורה של קפיצות פוסברי שלה על הברכיים של אמא – כשהתינוקת שוכבת שם ויונקת, מה שהפך את ראשה של הקטנה לשטוח מאוד ואת הפטמות של אשתי לנפוחות מאוד (לא שאני מתלונן).

 

מאחר שלא הפטמות שלי הן שהיו בסכנה, לא התערבתי בצרה הסבוכה הזו, אבל אשתי הבינה שזה ייגמר בבכי אם לא יימצא פתרון זריז והודיעה שמעכשיו יש חלוקה לימים קבועים: הקטנה מקבלת ראשונה בימים שני, רביעי ושישי, שהם ימי עבודה ולכן כשאשתי מגיעה הביתה התינוקת כבר מתה לאיזה ציץ, והגדולה בשבת, ראשון (שני ימי חופש בארה"ב), שלישי וחמישי. מאחר שהיא קיבלה יותר ימים, הגדולה שלי שתקה איזה שבוע וקיבלה את הסידור בהכנעה.

 

כמו עם החמאס, לאט לאט התמוסס לו הסטטוס קוו והגדולה החלה להתלונן על מר גורלה בימים שהיא לא היתה הראשונה. היא היתה עומדת עם הבקבוק ליד אשתי והתינוקת ואומרת להן: "נו כבר, כמה זמן, תגמרי כבר לשתות. עכשיו אני, עכשיו אני, עכשיו אני!"

 

ואז, יום אחד, קרה הנס. א', הגדולה, שתתה ראשונה וגמרה את החלב שלה תוך שניות. הקטנה עלתה לעמדת השתייה וינקה שם ארוכות. הגדולה הסתכלה בעניין גובר, בעטה ברגליה ואז קלטה שהיא אולי יוצאת פה פריירית. "למה ש' שותה כל כך הרבה זמן"? היא שאלה את אשתי. מאחר שלחץ יוצר גאונות, שלפה אשתי את הברקת העשור: "יש ראשון ויש ארוך. מי ששני מקבל כמה זמן שהוא רוצה. הראשון צריך לשתות מהר מהר".

 

למחרת, כשהקטנה שתתה ראשונה, א' עמדה לידן בגאווה ורק הודיעה-וידאה: "ש' ראשונה. אבל היום אני ארוך, נכון?". כמה ימים אחר כך, כשהגיע תורה להיות ראשונה, היא הודיעה לאשתי: "אני מעדיפה ארוך". מאחר שהקטנה תמיד רוצה ראשונה, אך גומרת לינוק בשלוקי-שלוק זריז, יש לנו מצב יוצא דופן בחיי ההורות: שתי ילדות שחולקות את אותו משאב, כל אחת מקבלת בדיוק מה שהיא רוצה, וכולן מרוצות – כל שלוש הנשים בחיי. 

 

  • אורן רוזנשטיין הוא אבא לשתיים, מתגורר עם משפחתו בארה"ב, מחבר הספר: "מזל טוב, אתה בהריון". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום אילוסטרציה
צילום: index open
מומלצים