שתף קטע נבחר

חגיגי ומתוק: מקרון קפה ושוקולד לבן

עוגיית המקרון לא נמנית עם הממתקים המסורתיים לפסח, אבל היא משובחת וטעימה כך שכדאי להשקיע בה. הנה מתכון למקרון במילוי קפה ושוקולד לבן

מקרון קפה ושוקולד לבן

מתכון של אבי מלמדסון, "אידלסון 10"

 

כדי שהמתכון יצליח חשוב לדייק בכמויות, ואת המילוי מומלץ להכין יום מראש

 

המרכיבים:

למקרונים:

145 גרם (1 כוס + שלוש וחצי כפות) אבקת סוכר

80 גרם (1 כוס) אבקת שקדים

1 כפית נס קפה

חלבונים משתי ביצים בינוניות

למילוי:

3/4 כוס שמנת מתוקה

275 גרם שוקולד לבן

1 כפית נס קפה

(צילום: דניאל לילה)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון כוס אבקת סוכר עם אבקת השקדים והנס קפה. מנפים לקערה.
  2. מקציפים במיקסר את החלבונים תוך כדי הוספה איטית של שלוש וחצי כפות אבקת סוכר (מתחילים בהקצפה עדינה ולאט לאט מגבירים את העוצמה, סך הכל כ-8 דקות.
  3. מקפלים בעדינות את תערובות החלבונים לתוך תערובת האבקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים לשקית זילוף ומזליפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. דופקים קלות את המגש על משטח העבודה, בכדי לשטח את העוגיות. משאירים בטמפרטורת החדר כ-15 דקות, להתייצבות.
  6. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים 15-20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. המילוי: בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם הנס קפה.
  9. מניחים את השוקולד בקערה ויוצקים עליו את השמנת והקפה.
  10. מערבבים היטב עד שאין גושים (רצוי לסנן את התערובת) ומעבירים למקרר למספר שעות (רצוי למשך הלילה).
  11. בעזרת שקית זילוף, או כפית, מניחים על כל עוגייה (בצידה השטוח) מעט קרם וסוגרים עם עוגייה אחרת.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רונן
מומלצים