שתף קטע נבחר

בלי אף חלמון - עוגיות אגוזים וקקאו

במקום לבזבז המון חלבוני ביצים על עוגה אחת, ואז לזרוק את החלמונים, נסו את העוגיות הנהדרות האלה, שמכינים מ-2 חלבונים בלבד. את החלמונים הוסיפו לשמפו, לטיפוח השיער

 

עוגיות אגוזים וקקאו בניחוח אגוז מוסקט

  • אגוז המוסקט שבעוגה לא רק טעים, אלא עוזר לעיכול שומנים.

  • ניתן להכין אותן העוגיות בטעם וניל – פשוט מוותרים על הקקאו. 
  • אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן לא קלויים (אני אישית אוהבת פקאן), או תערובת  של שניהם, או באגוזי לוז קלויים. 

  

המרכיבים (לכ-24-30 עוגיות):

2 חלבוני ביצים, בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר דמררה

קורט מלח

שתיים וחצי עד שלוש כפות אבקת קקאו מנופה

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים דק

 

 אופן ההכנה:

  1. טורפים במערבל את חלבוני הביצים לקצף יציב ונוקשה (אבל לא ממש קשה).
  2. מוסיפים בהדרגה סוכר, מלח, קקאו (אם משתמשים) ואגוז מוסקט בזמן שהמערבל פועל. בוחשים פנימה את האגוזים.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כפית, מוציאים כפית גדושה מהתערובת ושמים בתבנית בעזרת כפית שנייה. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה, ומשאירים רווח של כ-4-5 ס"מ בין העוגיות.
  4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות, או עד שהעוגיות יבשות מלמעלה. מוציאים מהתנור אך משאירים בתבנית עד שהן מתקררות ואז מעבירים לצנצנת עם סגירה הרמטית.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
מומלצים