שתף קטע נבחר
 

פינוק אישי: מאפה פילו במילוי פטה, חציל וצנובר

קוביות של חצילים מטוגנים משתדכות לגבינת פטה מלוחה בתוספת של צנוברים פריכים והכל במעטפת של בצק פילו. הוסיפו ירקות חתוכים בצד ויש לכם ארוחה קלה וטעימה

מאפה פילו במילוי חצילים, צנוברים וגבינת פטה

מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"

 

המרכיבים (8 מאפים אישיים):

2 כוסות גבינת פטה

2 חצילים בינוניים

2 כפות צנוברים

6 דפי פילו

100 גרם חמאה

שמן לטיגון עמוק


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לקוביות בינוניות. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החצילים עד שהן שחומות. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
  2. חותכים את הגבינה לקוביות בינוניות. ממסים את החמאה במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית.
  3. לוקחים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים מהחמאה הנוזלית עליו. מעל דף הפילו שנמשח בחמאה, מניחים דף פילו נוסף, מורחים גם אותו בחמאה נוזלית וחוזרים על הפעולה עם דף הפילו השלישי. חוזרים על הפעולה עם שלושת דפי הפילו הנותרים.
  4. חותכים כל אחד משני ריבועי הפילו שיצרנו לארבעה חלקים שווים. מניחים במרכז כל קוביית בצק פילו כמות שווה של קוביות גבינת פטה, חצילים מטוגנים וצנוברים.
  5. אוספים את הקצוות של כל קוביית בצק, מהדקים וסוגרים בעזרת חוט אפייה ליצירת שקיק.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים כ-15-10 דקות, עד שהבצק שחום.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים