שתף קטע נבחר

 

קדימה אוכל

התפריט היומי של אהרוני או המנה השבועית של חיים כהן? האולפן הנוצץ או הבית החם? הפעם במבחן מסך: תוכניות הבישול של ערוצים 1 ו-10, ראש בראש

את תוכניות האוכל הישראליות אין דרך אחרת להגדיר מלבד סיפור הצלחה מסחרר. ובשנים האחרונות, אל השפים המפורסמים שהפציעו על המסך, הצטרפו גם ידוענים למיניהם. במילים אחרות, כולם רוצים לתת ביס בתוכניות הבישול שכובשות את המסך ואת טבלאות הרייטינג.

 

אחת ההוכחות הגדולות להצלחת אותן תוכניות מגיעה בחגים, שכמותם באים עלינו לטובה ממש בקרוב. שעות השידור הקבועות של התוכניות האלה - אחר הצהריים / לפנות ערב - משודרות גם בימי החג, בעוד שרוב תוכניות הפריים-טיים מבוטלות לטובת הארוחות המשפחתיות. התוצאה: רייטינג נאה ביותר.

 

שניים מהשפים הבולטים בתחום הם ישראל אהרוני ("אהרוני", א'-ה' ב-18:00, ערוץ 10) וחיים כהן ("שום פלפל ושמן זית", ו' ב-19:30, ערוץ 1).

 

"אהרוני" (ערוץ 10)

קונספט: כל יום סגנון אחר - קל להכנה, בישול בתנור, גורמה ועוד.

סייד קיק: בשלנים חובבים בכל יום ג' ("אהרוני ואני").

משהו ייחודי: המטבח המסתובב וההיי-טקיסטי.

רשמו לפניכם: את המתכונים תכתבו בעצמכם.

פרס המתכון המוגזם: סיגרים במילוי משמשים ופיסטוקים.

באמת אין צורך: סיכום התוכנית על הספה.


אהרוני והמטבח המסתובב. סיגרים במילוי משמשים?!

 

הקונספט של תוכניתו היומית של אהרוני מאפשר גם להדיוטות-מטבח להתחבר אליו. הוסיפו לכך את הגשתו שלא מתיימרת להפחיד את מי שלא נתברכו בכשרונות בישול גדולים, ותקבלו תוכנית ראויה שלפחות יוצרת את הרושם שכל אחד יכול להיות שף קטן. עם זאת, המדור ניסה את מזלו באחד הימים באפרסקים מחוממים עם גלידה, והתוצאה היתה קטסטרופלית.

 

יש לציין גם את אולפנו של אהרוני שמסתובב כולו סביב השף, ויוצר חווית צפייה שונה במחוזות ה"מצלמה-שף-הכינותי מראש". גם הצילום, המוזיקה ועריכת הסאונד תורמים לחוויה הקולינרית.

 

"שום פלפל ושמן זית" (ערוץ 1)

קונספט: בישול רגוע + שיחות עם בשלנים אורחים.

סייד קיק: אמנים אורחים מהשורה הראשונה של התרבות הישראלית.

משהו ייחודי: למה ציפיתם? מדובר בערוץ 1.

רשמו לפניכם: כמו אצל אהרוני. כל כך קשה לרשום על המסך את המתכונים?

פרס המתכון המוגזם: מלון צלוי עם מוצרלה.

באמת אין צורך: להשאיר את התוכנית הזו בערוץ 1. היא ראויה ליותר.


כהן בשטח. שיחות מרשימות, מתכונים מסובכים (צילום: אילן אשל)

 

אחד הצדדים החזקים של "שום פלפל ושמן זית" הוא הוותק שהתוכנית צברה על המסך.

חיים כהן חוגג בימים אלה עשור על מסך הערוץ הראשון, עם קילומטראז' אין סופי של סלבס ואמנים מתחומי הבמה השונים שהתארחו, בישלו, וחלקם אף התוודו על כשלונותיהם היצירתיים במטבח.

 

כהן מצליח, בדרכו הנעימה ובהתאם לאופי הערוץ בו משודרת תוכניתו, להגיש מדי ערב שבת מתכונים ושיחות עם האורחים הצבעוניים שלו באווירה הכי "קבלת שבתית" שאפשר, ותוך כדי, בדרך מרשימה ביותר, להכין פעמים רבות מתכונים מורכבים, לפעמים מדי.

 

בשורה התחתונה

התוכניות של אהרוני וכהן מצליחות להיות שונות זו מזו ולשמר כל אחת את אופיה הייחודי, על אף הדמיון התוכני, ועל כן הפעם אנו נאלצים להכריז לראשונה ב"מבחן מסך" על שוויון בין המתמודדים, אולי עם יתרון קל לכהן על הדבקות במטרה וההיצמדות למסך הערוץ הראשון.

 

מבחנים קודמים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איריס ז'ורלט
אהרוני. מטבח מסתובב
צילום: איריס ז'ורלט
צילום: שי רוזנצוויג
כהן. מטבח חם
צילום: שי רוזנצוויג
לאתר ההטבות
מומלצים