מרק ירוק במיוחד
הסערה הצפויה עושה חשק למרק מהביל. הנה מתכון למרק קל להכנה שמורכב מהמון ירקות ירוקים ובריאים, עם קצת שמנת מתוקה טעימה - כי מי אמר שאי אפשר לשלב בין טעם לבריאות?
מרק קרם ירקות ירוקים
המרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
250 גרם עלי תרד, שטופים, מיובשים וקצוצים גס
500 גרם ברוקולי, שטוף היטב ומופרד לפרחים ולגבעולים
4 גבעולי סלרי קצוצים גס, כולל העלים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
3 קישואים ירוקים כהים (זוקיני), חתוכים לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
1 מיכל שמנת לבישול 10% שומן
אופציה: 100 גרם גבינה כחולה מפוררת
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים תוך ערבוב עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים את השום ומאדים כמה שניות תוך ערבוב.
- מוסיפים את כל הירקות מלבד את פרחי ברוקולי שאותם שומרים בצד (את הגבעולים מוסיפים יחד עם שאר הירקות). ממשיכים לאדות תוך ערבוב כדקה ויוצקים מים רותחים שיגיעו עד ל-3/4 גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מקטינים להבה ומבשלים עד שהירקות רכים.
- מרסקים את המרק בבלנדר עד שהוא חלק.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי וממשיכים לבשל עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את השמנת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומכבים את האש. אם רוצים, מפזרים מעט גבינה כחולה בכל קערה כשמגישים את המרק.
הערה: אם רוצים מרק חלק לגמרי, מעבירים אותו דרך מסננת לאחר שלב 4
צילום: גבי מנשה
מומלצים