טרנד חותך: סכין קרמית
היא לא מחלידה, היא שומרת על חוד זמן רב והיא מגיעה מיפן. הסכין הקרמית כובשת יותר ויותר מטבחים
סכינים קרמיות קיימות בשוק כמה שנים טובות. היא עשוייה מחומר קרמי שנקרא זירקוניום אוקסיד, ששונה בהרכבו מהקרמיקה ממנה מייצרים כלי בישול והגשה קרמיים. הסכין קלה, חזקה – איננה נשברת בקלות, עמידה בפני החלדה, לא מחמצנת את המזון כך שהויטמינים נשמרים והירקות אינם משחירים. הסכין חדה כתער והחדות נשמרת לפרק זמן ארוך פי עשר בהשוואה לסכין רגילה (אני משתמשת בסכין קרמית שנים רבות ועדיין לא נזקקתי להשחיזה). ההשחזה לא ניתנת לביצוע בבית ותמורת תשלום החנות תשלח את הסכין להשחזה אצל היבואן.
(צילום: ירון ברנר)
- כדי לבדוק את חדות הסכין, פורסים עגבנייה. העגבנייה רכה אך הקליפה שלה קשה לחיתוך. סכין קהה תמעך את בשר העגבנייה. סכין חדה מאוד תחתוך את הקליפה בקלות.
- סכין קרמית היא הסכין שמושלמת לחיתוך פירות וירקות.
- כשעובדים עם סכין קרמית חשוב להיזהר ולא לחתוך עצמות, מה שעשוי לפגוע בלהב.
סכין של חברת Kyocera היפנית ניתן להשיג ב"דומו", "קוק סטור" ובחנויות כלים מובחרות. מחיר: 299-784 שלקלים
מומלצים