שתף קטע נבחר

אם שותים - כן גולשים: משקאות הסקי הכי טובים

אף אחד לא ייקח לכם את הסקי פס אם תשתו טיפה שנאפס במעלית, ולפעמים קצת יין חם יכול לחולל פלאים בכל מה שקשור למיגור פחדים. כמובן שאנחנו לא ממליצים לכם לגלוש שיכורים, אבל יש משקאות אלכוהוליים שאסור לפספס כשנמצאים באלפים. מדריך לגולש המבושם

מדינות אירופה ידועות בחיבתן הרבה לטיפה המרה, ובכל מדינה יש את סגנון המשקאות המקומי שהתפתח בהתאם למסורת, לחומרי הגלם שבנמצא ולתרבות המקומית. כך גם באתרי הסקי תמצאו מגוון רחב של משקאות אלכוהוליים שמייצגים את האזור בו נמצא האתר ואת המסורת המקומית. את המשקאות הללו ניתן למצוא בדר"כ בברים של אפרה סקי ובמועדונים.

 

גלו ויין (Gluhwine)

מדינה: אוסטריה

אתר: Flachau

 

יין חם ומתקתק, מתובל בציפורן וקינמון. ממש כמו הקרמבו, הוא מופיע רק בתחילת החורף, לקראת חג המולד, ומלווה את האוסטרים עד בוא האביב. את כל מרכיבי היין מכניסים האוסטרים לתוך סירי 75 ליטר עצומים ומביאים אותם כמעט לרתיחה.

 

תוכלו למצוא את המשקה במסעדות ההרים האוסטריות והאיטלקיות, בדוכנים בצדי הדרכים ועל המסלולים. אמנם חזותו תמימה, אך אל תתבלבלו - מדובר במשכר אידיאלי. האלכוהול החם מתפשט בגוף במהרה, וגורם להרגשת חמימות ובישום קל.

 

בומברדינו                 (Bombardino)

מדינה: איטליה

אתר: Passo Tonale

 

קוקטייל איטלקי פופולרי שניתן למצוא בעיקר על מדרונות האלפים והדולומיטים האיטלקיים, אך גם באתרי סקי מחוץ לאיטליה. התערובת פשוטה יחסית: שליש וויסקי, שליש ליקר ביצים ושליש קפה. המהדרין מוסיפים שכבת קצפת נדיבה.

 

השם למשקה ככל הנראה ניתן כאשר אחד משותיו הראשונים הופתע מחוזק האלכוהול ומהטמפ' הגבוהה ואמר "וואי, זה כמו פצצה (bomb)". כל מילה נוספת מיותרת.

 

בחרובקה (Becherovka)

מדינה: צ'כיה

אתר: Spindleruv Mlyn

 

משקה צ'כי שהחל את דרכו בשנת 1805, עת הרוקח ג'וזף בחר ביצע ניסויים לרקיחת תרופות בעזרת זיקוק אלכוהול עם חברו ד"ר פרובריג, שהתאכסן בביתו כאורח.

 

לאחר עזיבת הד"ר, מצא מר בחר פתק קטן ועליו נוסחה להכנת תרופה, לידה נרשם בכתב ידו של הד"ר המכובד "אני די מרוצה מזה". בחר לא בזבז שנייה והחל לרקוח את המשקה האמור ולנסות לשפרו. מקץ שנתיים הגיע בחר לתוצאה הרצויה והחל לשווק את המשקה כתרופה לבעיות עיכול ומיחושים בבטן.

 

התרופה צברה תאוצה, והרוקח נאלץ לשווקה בבקבוקים גדולים יותר במקום כטיפות. לאחר העברת העסק והמתכון הסופר-סודי לבנו, יוהאן, עוצב מחדש הבקבוק והחברה פרצה לשווקים חדשים. פופולריות המשקה צברה תאוצה במהלך מלחמת העולם הראשונה, והוא החל להופיע במדינות אחרות פרט לצ'כיה תודות לחיילים שהתאהבו בו.

 

המשקה טבעי וניתן למצוא בו תערובת עשבי תיבול, צמחי מרפא, שורשים שונים וסוכר. תערובת זו מושרית באלכוהול עד להגעה לטעם שאנו מכירים היום. סביב המשקה רווחות שתי אגדות: האחת, שהוא שווק בתחילה כתרופה לאין-אונות; השנייה, שבכל זמן נתון יש שני אנשים בלבד בעולם שיודעים את הנוסחה. האחרונה ככל הנראה נכונה.

 

יגרמייסטר (Jagermeister)

מדינה: אוסטריה

אתר: Ischgl

 

"מאסטר הציידים" הוא משקה נוסף ממשפחת הביטר הענפה, שמורכב מ-56 סוגי עשבים, סוכר, תמציות צמחים וקליפות עצים. השם והתווית קשורים כנראה לאגדה סביב הקדוש הוברט, פטרון הציידים, שלאחר מות אשתו השקיע עצמו בציד על מנת להשכיח את הכאב.

 

באחד ממסעות הצייד שלו ביערות הבחין הוברט באייל שבין קרניו צלב בוהק, ובזמן שעמד משתאה מהמחזה שמע קול מדבר עליו ומנחה אותו לחזור בתשובה. הוברט חזר לביתו, ויתר על נכסיו וטיפס במעלה סולם הדרגות של הכנסייה הקתולית.

 

את הייגר נהוג לשתות ישר מהפריזר, או בגרסת ה-Jager Bomb ששוכללה בקולג'ים האמריקנים: זורקים צ'ייסר/שוט של יגר לתוך כוס רד-בול ושותים את הכל בשלוק אחד. אגב, אל תאמינו לסיפורים - אין בו דם איילים.


שווה לצוד אותו על המסלולים. יגרמייסטר. צילום: גלית קוסובסקי

 

ג'נפי (Genepi)

מדינה: צרפת

אתר: Tignes

 

שם כולל שנתנו תושבי האלפים למיני עשבים ארומטיים ונדירים יחסית שגדלים על רכס ההרים האירופי. על מנת לא ליצור בלבול ועומס מיותר, זה גם שמו של משקה דג'יסטיף שמיוצר מעשבים אלו וצבעו נע בין זהוב חיוור לירוק בהיר.

 

טעמו של המשקה נרכש והוא אינו קל לשתייה בהתחלה, אך אחרי שמתרגלים קשה לחיות בלעדיו. זו בעיה, כיוון שיש מעט מאוד חברות שמייצרות אותו בייצור סדרתי, ובאלפים הוא נרקח על ידי התושבים עצמם לפי מתכונים סודיים שונים. כלל האצבע להכנתו: כל ליטר משקה דורש 40 פרחים מעשבי התיבול, 40 גרם סוכר וליטר וודקה בחוזק 40%.

 

בירת Pilsner Urquell

מדינה: צ'כיה

אתר: Spindleruv Mlyn

 

אזרחי צ'כיה הם שיאני העולם בצריכת בירה לנפש והם מחזיקים בתואר הזה מזה שנים רבות. מזקקת פילזנר נוסדה בשנת 1840 בעיר פילזן שבאזור בוהמיה, ומאז ועד היום היא מבשלת בירה עם 4.4% אלכוהול, טעימה וקלילה, צלולה, עם ארומה של הדרים מיובשים וטעם מריר, שמחליקה כמו מים בגרון.

 

הבירה הוצגה לעולם בשנת 1842 בבקבוקה הירוק ותוויתה המהודרת, שהפכו ברבות השנים לסימן ההיכר הכל כך מפורסם של הבירה.

 

בירת Zillertal

מדינה: אוסטריה

אתר: Mayrhofen

 

בירה המיוצרת בעמק נהר צילר מוקף הקרחונים שבחבל טירול, ונקראת על שמו. האזור מאכלס כמה וכמה מבשלות, שמייצרות את הבירה בעזרת עשבי תיבול מקומיים המעניקים את הטעם המעודן והמריר שעוזר לבירה להחליק בקלילות במורד הגרון.

 

איכות הבירה של האזור נחשבת לאחת מהטובות באירופה ואין עליה עוררין, ובכמויות האדירות שהיא נצרכת באתרי הסקי האוסטרים אל תתפלאו אם היא תערער אתכם למספר שעות.

 

יין שארי ענבים

מדינה: איטליה

אתר: Sella Ronda

 

למשקה הזה אין ממש שם. האיטלקים לקחו את כל מה שנשאר מהענבים אחרי תהליך הכנת היין, את הקליפות והחרצנים, והתסיסו אותם באלכוהול. התוצאה: אחד ממשקאות הסקי הטובים ביותר שנראו על המדרונות. לפעמים בצבע אדום ולפעמים לא, בטעמי פירות שונים, אבל תמיד אלכוהול מתקתק שמחמם את הגוף בזמן הגלישה.

 

שנאפס (Schnapps)

מדינה: אוסטריה

אתר: St. Anton

 

שם גרמני כללי למשקאות אלכוהוליים שזוקקו מדגנים, פירות ושורשים. החומר הבסיסי שמרכיב את השנאפס הוא האלכוהול בתוספת שאריות פרי ממפעלי מיצים, ללא תוספת סוכר ובתיבול עשבים ארומטיים.

 

השנאפס המקורי מגיע בריכוז של 40% אלכוהול ומזכיר בטעמו העדין את הוודקות השונות. בניגוד אליו, השנאפס האמריקני משתייך לקטגוריית הליקרים, ומכיל כ-20% אלכוהול.

 

מה משקה הסקי המושלם שלכם? טקבקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים