דרום קוריאה: מותר לשקר לנשים בשביל סקס
בית המשפט החוקתי בדרום קוריאה ביטל היום (ה') חוק בן עשרות שנים, שקבע כי גברים שיבטיחו לנשים חתונה במטרה לקיים איתן יחסי מין ייענשו.
חבר השופטים קיבל את ההחלטה ברוב של שישה מול שלושה. הם קבעו כי החוק פוגע בכבודן ופרטיותן של נשים ולא "משקף את הטרנדים החברתיים בני ימינו". בין היתר נכתב בפסיקה, כי החוק מתייחס לנשים כאל ילדים, ומנוגד למחויבות החוקתית לשיוויון בין המינים.
למרות הפסיקה, דרום קוריאה ממשיכה להיות שמרנית ועדיין מושפעת ממורשת קונפוציוס לאחר שנים של השפעות מערביות. בשנה שעברה, פסק בית המשפט כי חוק האוסר ניאוף יישאר על כנו, ואנשים המורשעים בניאוף נשלחים לעונשי מאסר של עד שנתיים.
החוק שבוטל היום העניש גברים דרום קוריאנים ששיקרו לחברות שלהם, בניסיון להיכנס איתן למיטה. העונש הקבוע בחוק לעבירה היה מאסר של שנתיים וקנס בסך 4,000 דולרים. הוא נחקק ב-1953 ומתייחס אך ורק לשקרים הנוגעים להבטחת נישואים.
לטענת השופטים, "על הממשלה להפסיק להתערב בחיי המין של גברים ובדרכי הפיתוי הלא מזיקות שלהם". ארגוני נשים במדינה בירכו גם כן על הפסיקה. הארגון "וומנלינק" הפועל בסיאול מסר כי "החוק לא הגן על זכויות האדם של נשים, אלא על בתוליהן".
גברים שהורשעו תחת החוק בשנים האחרונות ועתרו לבית המשפט הם שהביאו בסופו של דבר לביטולו. דובר בית המשפט אמר כי החוק יבוטל באופן מיידי, וגברים שנקנסו או נשלחו למאסר יזוכו בדיעבד, ואף יהיו זכאים לפיצויים.