שתף קטע נבחר
 

יש בצקניות במרק העוף החגיגי שלי

מרק עוף מושלם עם בצקניות קלילות ופשוטות להכנה - שתופחות בתוכו ומשמחות את ליבם של כל האורחים, בכל גיל ובכל מצב. פתיחה מושלמת לארוחת החג

כשהייתי ילדה, השכנה שלנו הייתה מכינה את הבצקניות האלה בכל פעם כשהגיע ראש השנה, ומזמינה אותנו לאכול אותן, ולהתפעל מכמה שהן תופחות במרק, סופגות את טעמו הטוב. הבצקניות התפוחות הללו נשארו עדיין בתוקף וגם היום, הן פשוטות ומנחמות וקלות יחסית להכנה, כי אפשר להכין אותן מראש ואחרי שלב הטיגון לשמור בטמפרטורת החדר כמה שעות. לפני ההגשה, מחממים במרק ומגישים בתוכו.  

 

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רונה פפר; שמלה: BLANCK, בלוך 12, ת"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרק עוף

8 מנות

המרכיבים

1 צרור שמיר

1 צרור פטרוזיליה

8 גבעולי סלרי עם העלים

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

4 עצמות מוח של בקר

3 גזרים, חצויים

2 קישואים, חצויים

2 בצלים, חצויים

1 דלורית קטנה, חתוכה גס

1 עוף, מפורק לחלקים (ללא החלקים הפנימיים)

מלח, פלפל שחור גרוס

אפשרות להגשה

בצקניות (המתכון הבא)

שמיר קצוץ דק

 

ההכנה

1. מרפדים את תחתית הסיר בשמיר, בפטרוזיליה ובגבעולי הסלרי. מניחים על העלים הירוקים את חלקי העוף ואת העצמות, ומוסיפים את כל הירקות. יוצקים מים כך שיגיעו עד לגובה המרכיבים. מתבלים במלח ובפלפל.

2. מביאים את המרק לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה. בעזרת כף, מקפים, כלומר מסירים, את כל הקצף העכור שצף על המרק. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים שעתיים וחצי שלוש, עד שלמרק יש צבע זהוב עמוק ונפלא.

3. מסננים את המרק. יוצקים לקעריות ומגישים, אפשר עם הבצקניות, ועם שמיר קצוץ דק. 

 

בצקניות למרק

כ-20 בצקניות

המרכיבים

2 ביצים

4 כפות (80 גרם) קמח תופח

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן, לטיגון

ההכנה

1. שמים בקערה את הביצים, הקמח, המלח והפלפל. טורפים במזלג עד שמתקבלת עיסה בסמיכות שמזכירה שמנת מתוקה לא מוקצפת (אם העיסה דלילה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח).

 

2. מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג. מחממים את השמן במחבת. בעזרת שתי כפיות, מטילים למחבת תלוליות קטנות מהעיסה, ומטגנים עד שהבצקנית מזהיבה ומתנפחת קצת, ומופיעות בועות על צדה העליון. הופכים ומטגנים עוד כמה שניות מהצד השני. מעבירים לצלחת המרופדת. מאחסנים, מכוסה, בטמפרטורת החדר עד להגשה (עד חמש שעות).

 

3. ההגשה: מחממים את המרק בסיר ומבשלים בתוכו את הבצקניות דקה-שתיים, רק עד שהן מתחממות, תופחות קצת וסופגות אותו (אבל לא מבשלים יותר מכך כדי שלא יהפכו לסמרטוטיות). מגישים במרק. 

  

חג באתר לאשה

 

 

 

 


פורסם לראשונה 23/08/2010 00:01

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עוף חגיגי עם בצקניות
צילום: יוסי סליס
תפוחות וטעימות, וקלות להכנה. הבצקניות של ראש השנה
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים