השבוע המכריע בחיי גלנט: "גורלו בידי וינשטיין"
הרמטכ"ל המיועד נערך לשימוע ארוך אצל המבקר בצהריים ולשאלה הקריטית: האם שיקרת? גלנט אמנם שמר בשבת על קור רוח, אבל בסביבתו הודו: "הוא מתייחס לזה בשיא הרצינות". בסוף יהיה זה היועמ"ש שיקבע אם הוא יענוד דרגות רב-אלוף
בסוף השבוע נפגש גלנט עם עורך דינו, דורי קלגסבלד, ונועץ איתו לקראת
המפגש עם המבקר, במהלכו צפוי לינדנשטראוס לשאול אותו האם שיקר לוועדה המקומית לתכנון ובנייה ולבית המשפט. ואולם, השימוע אצל המבקר, עליו פורסם לראשונה ב-ynet, הוא רק ראשיתו של השבוע הקריטי בחייו המקצועיים של גלנט. בסופו של דבר, גורלו תלוי בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.
גורמים שמצויים בפרטי הפרשה מודים כי לשאלות שעמן יצטרך גלנט להתמודד את תשובות מדעיות, והרמטכ"ל המיועד יצטרך לשכנע את המבקר ואנשיו כי לא היה כל פסול ערכי בהתנהלותו בפרשה וכי מעולם לא שיקר או סילף מידע. "להבדיל מלא מעט גורמים שחורצים את דינו של גלנט מבלי להכיר בכלל את העובדות לאשורם, פה הוא מתייצב מול אנשי מקצוע ואין ספק שניתן יהיה להסביר להם את הדברים", אמרו בסביבתו של האלוף.
שומר על חוש הומור
"עצוב שהוא צריך לעמוד מול מסע שכזה ערב הכניסה לתפקיד, אבל כמו שהוא עבר קרבות בהצלחה קרבות רבים, גם את הקרב הזה הוא יידע לעבור", אמרו אנשים ששוחחו עם גלנט בימים האחרונים. לדבריהם, למרות העיסוק בנושא, הוא שומר על קור רוח ואפילו על חוש ההומור הייחודי שלו. בסביבתו הודו כי התכונן היטב לפגישה, כפי שהיה מעורב גם בתשובה שהועברה למבקר. "הוא מתייחס לכל דבר בשיא הרצינות, בכבוד רב למוסדות ולגופים הרשמיים שעושים את עבודתם ולא מתכוון לברוח משום שאלה".
ביתו של גלנט במושב עמיקם (צילום: ג'ורג' גינסברג)
בהתאם לתשובה שמסר ביום חמישי, צפוי גלנט להשיב למבקר כי לא שיקר לוועדה או לבית המשפט. הוא צפוי לומר, כי בעבר כבר ניתנו שטחים זהים למבקשים במושב וכי הוא לא הפעיל שום לחץ על אף גורם כדי שיאשרו לו עיבוד של 35 דונם. לטענתו, הסתירות בתצהיר שהגיש לבית המשפט נובעות ככל הנראה מאי דיוקים בחלוקת השטח שנעשתה מחדש.
מבקר המדינה וצוותו יעברו על הממצאים ובמהלך השבוע יעבירו אותם בצירוף חוות דעתו של לינדנשטראוס ליועץ המשפטי לממשלה. וינשטיין והפרקליטות יצטרכו להכריע בתוך כעשרה ימים האם היועץ המשפטי ממשיך להגן על מינוי של גלנט בבג"ץ או להודיע כי אינו מסוגל להגן על המינוי, מה שצפוי לגרם לטלטלה עזה במערכת הצבאית, המשפטית והציבורית.
המפגש בין גלנט ללינדנשטראוס מסקרן ומעסיק רבים במערכת הביטחון ובצה"ל. "אני לא זוכר שהיה מקרה כל-כך מוזר שעיניים רבות כל-כך בתוך צה"ל נשואות ללשכת מבקר המדינה", ניסה קצין בכיר בצה"ל להמחיש את התחושה יוצאת הדופן בצבא.
"גלנט לא תמים, וגם הציבור לא"
בסוף השבוע נשמעו קצינים רבים בצה"ל, מרביתם בדרג השדה, שאמרו כי מהיכרותם עמו במה שעשה בצבא והתייחסותו לערכים כמו אמינות - אין להם ספק כי ימונה לרמטכ"ל במועד המתוכנן, 14 בפברואר. גלנט עצמו אמר למי ששוחח עמו, כי "אני בטוח באמת שלי, לא מודאג, אני יודע שהאמת הזאת תנצח".
שביל הכניסה לבית (צילום: עידו ארז)
גורמים משפטיים בכירים אמרו ל-ynet כי "אין ספק שהכדור נמצא בידיו של וינשטיין ולא בידי המבקר. אם וינשטיין יחליט כי הוא ממשיך להגן על המינוי בבג"ץ וכי מעשיו של גלנט היו בסדר, קשה מאוד לראות איך בג"ץ מתערב במינוי. לעומת זאת, אם וינשטיין יחליט כי אינו מסוגל להגן על המינוי, אנו לא רואים אפשרות שגלנט יהיה רמטכ"ל".
אם וינשטיין יחליט בסופו של דבר שאינו יכול להגן על גלנט בבג"ץ, לממשלה תהיה אפשרות לשכור לגלנט עו"ד פרטי על מנת שזה יגן עליו, אולם בכך מסתכנת הממשלה בביקורת ציבורית חמורה ובסיכון ששופטי בג"ץ, לאור עמדתו של היועץ, הם אלו שיפסלו את המינוי.
קצינים רבים שוחחו עם גלנט בסוף השבוע בטלפון ושלחו לו הודעות תמיכה. מנגד, מבינים בימים האחרונים בצבא, כי הפרשה אינה בגבולות מושב עמיקם, אלא מעורבים בה באופן כזה או אחר גם לובשי מדים שאינם רוצים את גלנט בלשכת הרמטכ"ל בקומה ה-14 בבניין צה"ל בקריה. "גלנט ואנשיו רק רומזים על הכיוון הזה, אבל אף אחד לא תמים. לא גלנט, גם לא הציבור", אמר קצין הבכיר. "כבר עכשיו זה גורם מבוכה גדולה לצבא, וברור שכאשר כל זמן ייגמר תהיה מתיחות מאוד גדולה בתוך צה"ל. מסמך הרפז והפרשה הזאת מאוד רעים לצה"ל".