שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

קוריאני מעורבב: ביבימבאפ

כשאנשים מתרבויות שונות נפגשים במטבח אחד זו הזדמנות לאמץ לתפריט מאכלים שלא הכרנו קודם. דניה ודיאנה מציגות לכם מנה קוריאנית עם שם מצחיק ועיקרון פשוט: לערבב הכל יחד

יש כמה סיבות שרצינו כבר הרבה זמן לפרסם את המתכון הבא. הסיבה הראשונה והכי חשובה היא כי הוא פשוט טעים. הסיבה השנייה היא שהוא מגיע מהמטבח הקוריאני שאינו מיוצג כלל בארץ. הסיבה השלישית היא שהוא נושא בתוכו זכרונות של ימים טובים.

 

המנה הזאת זורקת אותי לקולג'. בגיל 17 עזבתי את הבית ועברתי להתגורר עם עוד חמש בנות, שכל אחת הגיעה ממקום אחר בעולם והביאה איתה עולם שלם של מנהגים ומאכלים. אחת מהן הייתה קוריאנית וממנה למדתי המון על המטבח הזה.

 

שמה המצחיק של המנה, ביבימבאפ, הוא למעשה המונח הקוריאני לביטוי Mix it up. מדובר בקערה מלאה באורז דביק שעליו מבחר עשיר של ירקות מוקפצים, ומעל הכל רוטב צ'ילי חריף. אפשר לגוון ולשנות בהתאם למה שיש אצלכם במקרר. זו מנה הזאת מושלמת לצמחוניים, אבל גם הקרניבורים שבינינו ייהנו ממנה כי היא מספקת חוויה עשירה מאוד של טעמים ומרקמים (וכמובן שאפשר להוסיף לה נתחי עוף או בשר).


(צילום: דניה ויינר) 

 

ביבימבאפ

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 1 כוסות אורז לסושי

2 כוסות מים

1 חבילת תרד טרי שטוף היטב

1 חבילת נבטים

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות

2 זוקיני, קלופים וחתוכים לרצועות דקות

10-12 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות שעברו השרייה

1 חבילת פטריות שימאג'י (לא חובה)

שמן קנולה

4 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1/2 1 כפיות מלח

1/2 1 כפיות שמן שומשום

4 ביצים

רוטב צ'ילי חריף (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות. לגרסה התאילנדית קוראים Sriracha ולגרסה הקוריאנית - Gochujang)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את האורז תחת מים זורמים עד שהמים כמעט שקופים. מסננים.
  2. ממלאים סיר ב-2 כוסות מים ומוסיפים את האורז. מביאים לרתיחה ללא מכסה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 12-15 דקות עד שכל המים נספגים. מסירים מהאש ונותנים לאורז לנוח כ-10 דקות.
  3. חולטים את התרד בסיר גדול מלא מים רותחים למשך דקה. מעבירים לקערה עם מי קרח ומסננים.
  4. באותו הסיר חולטים את הנבטים למשך 2-3 דקות, מסננים.
  5. מחממים מעט שמן במחבת טפלון או ווק על אש גבוהה. מקפיצים את רצועות הגזר עם שן שום כתושה ו-1/4 כפית מלח למשך 3-4 דקות, עד לריכוך עדין. מוסיפים 1/4 כפית שמן שומשום, מערבבים ומעבירים לקערה.
  6. מקפיצים באותו האופן כל ירק בנפרד: זוקיני, פטריות שיטאקי, פטריות שימאג'י, תרד ונבטים. לא מערבבים בין הירקות בקערה.
  7. באותה המחבת מכינים 4 ביצי עין.
  8. מחלקים את האורז בין 4 קערות עמוקות. מעל תלולית האורז מסדרים את הירקות בקבוצות ומעל סוחטים את הג'ינג'ר המגורד ומניחים את הביצה. מגישים עם רוטב חריף.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לערבב את הכל יחד
צילום: דניה ויינר
וליהנות ממנה עשירה - ביבימבאפ
צילום: דניה ויינר
מומלצים