שתף קטע נבחר
 

איזה מתוקות! עוגות שוקולד, גרסת המיני

כיף מתוק וקל הכנה: מערבבים כמה מרכיבים (ההכנה לא כוללת מיקסר בכלל!) ואופים עוגות שוקולד אישיות בתבנית שקעים שכדאי להשקיע ברכישתה לטווח ארוך (ובאפיית מאפים מלוחים ומתוקים לרוב).

הקוטן שלהן – 4 ס"מ, הופך את עוגות השוקולד האלה למשהו שבין עוגה לממתק קטן ומענג. תחשבו עוגת שוקולד מהסוג הרך במיוחד, אבל מכווצת. בעצם, אפשר לומר שהצורה המיניאטורית תורמת להגדרה הכי קולעת שלהן: הן חמודות.

 

הצטרפו אלינו גם בעמוד הפייסבוק שלנו

 

כדי לאפות עוגות קטנות כאלה, תזדקקו לתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ. בדרך כלל, אני לא חסידה גדולה של מתכונים שמבקשים מהמכינים לרכוש תבנית מסויימת, אבל הפעם אני חושבת שכדאי להשקיע בתבנית כזו, מפני שהיא תשמש אותכם לעוד המון מתכונים. למעשה, הקוטן הזה כה חמוד בעיניי, שהתחלתי לכווץ הרבה מהמאפינס שלי לכיוונו. אפשר לאפות המון דברים, כמעט כל עוגה בחושה ועוגות גבינה, למשל, וגם מאפים מלוחים - ביחידות קטנות ומפתות, ובעיקר מהירות. כי מה שאופים בקטן מוכן מהר. להיט אהוב במיוחד אצלנו – בלילה של פריטטה, האומלט האיטלקי המעולה, שנאפית בשקעים הקטנים בזריזות. וזאת רק דוגמה אחת.

 

אבל בחזרה לעוגות השוקולד הקטנות: קל מאוד להכין אותן, והן גם פרקטיות, בשל השתייכותן לקבוצת המתכונים שאפשר להכין מראש הרבה זמן לפני האפייה, ואז לשגר למקרר – ואפילו למקפיא, ולשכוח מהן עד רגע האמת.

 

שיטת איילת, עם פטנט וסוד

השיטה שלי היא: להכין את העיסה ולשמור בכלי אטום במקרר, ולפעמים כבר בתוך שקעי התבנית, למשך עד יומיים. אפשר גם להקפיא, בתבנית, אפילו למשך חודש, ולפני האפייה להפשיר קצת ולאפות.

 

כיוון שהאפייה לוקחת עשר דקות בדיוק, אפשר גם לחכות איתה עד לסיום הארוחה. כשמתקרב זמן הקינוח, מחממים תנור ואופים. במקרה כזה אפשר להגיש אותן חמימות, עם גלידה וקצפת. אם כי, למען האמת, הן מספיק עשירות ועזות כדי להגיש אותן בזכות עצמן.

 

והנה סוד ההכנה הכי גדול (שלהן ושל עוגות שוקולד בכלל): לא לאפות יותר מדי. כלומר לא לייבש אותן. העניין הוא, שעוגות שוקולד צריכות לצאת מהתנור כאשר הן עדיין נראות קצת לא מוכנות – יציבות, עדיין נאות ורכות קצת במרכז. זה בסדר. עליהן להיות יציבות, במרכז, אבל עדיין רכות למדי, והקיסם שננעץ בהן צריך לצאת כשעליו פירורים.

 

אל תדאגו - תנו להן להתייצב ולהצטנן קצת בטמפרטורת החדר. כך הן יגיעו למרקם הנכון שלהן, הרך והטעים.

  

המרכיבים ל-24 עוגות קטנות בתבנית שקעים ברוחב 4 ס"מ

מעט חמאה, לשימון

250 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות או בנטיפים

100 גרם חמאה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות (40 גרם) קמח תופח

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית בחמאה.

2. שמים בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד והחמאה. מחממים 20 שניות, מערבבים, בודקים מה מצב ההמסה ומחזירים שוב למיקרוגל להמסה נוספת של 20 שניות. מוציאים ומערבבים שוב, עד שמתקבלת משחה חלקה (אם השוקולד עדיין לא נמס לגמרי, ממיסים שוב בפרקי זמן קצרים של 10 שניות, עד שהוא נמס לחלוטין).

* במקום להמיס במיקרוגל את השוקולד והחמאה - אפשר להמיס בסיר קטן הניצב בתוך סיר עם מים, על הכיריים (בן מארי).

3. מוסיפים לקערת השוקולד את הסוכר ובוחשים עד שהוא נמס ונטמע בקרם.

4. בקערה נפרדת, שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב במזלג. מוסיפים את תמצית הווניל וטורפים קלות. מוסיפים לקערת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות עד שהן נטמעות בקרם השוקולד. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול רחבות, עד שהוא נבלע בעיסה.

5. יוצקים את עיסת השוקולד - בעזרת שתי כפות - לשקעי התבנית, כך שיגיעו עד לשלושה-רבעים מגובהם. אופים 10 דקות, עד שהעוגות הקטנות תופחות ומתייצבות. מוציאים ומצננים. מגישים (או שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע).


יפות וחמודות. עוגות שוקולד אישיות (סטיילינג: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס; כלים: RICE ברשת SOFI)

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגות שוקולד אישיות
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים