שתף קטע נבחר

רביולי בטטה: מתכון לעשר מנות

רשת נובה ג'ויה מציעה מתכון לרביולי בטטה. לא תתחרטו

מילוי לרביולי

קילו בטטה מקולף ופרוס לפרוסות של 2 ס"מ עובי כל אחת. קילו בטטה

600 מ"ל חלב

2 כפיות סוכר

2 כפיות מלח

3 כפות שמן זית

 

בישול הבטטה

מסדרים את פרוסות הבטטה בתבניות עמוקות בשכבה אחת

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות

בקרקעית כל תבנית שופכים כ-120 מ"ל חלב

מפזרים מעל באופן שווה את המלח הסוכר ומזלפים את שמן הזית

190 מעלות צלסיוס בתנור שחומם מראש 35 דקות בטטה

מצננים ומרסקים בעזרת מזלג

לאחר האפיה - מצננים ומרסקים בעזרת מזלג

 

יצירת המלית 

מערבבים יחדיו:

1. ק"ג מהבטטה האפויה

0.5 ק"ג סטרקינו מפורר ידנית (או בעזרת מזלג)

5 גרם מלח

 

בצק לרביולי

חצי קילו קמח לחם

חצי קילו קמח דורום

14 חלמונים

מלח רבע כפית

 

אופן הכנה

1. מוסיפים למיקסר את כל המרכיבים ומפעילים על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק

2. מעבירים לשולחן עבודה ויוצרים כדור

3. מעבירים למקרר לחצי שעה

 

רביולי

1. מרדדים את הבצק רביולי במכונת פסטה לעובי הכי דק

2. יוצרים עיגולים עם טבעת על גבי הבצק

3. מסדרים על כל עיגול כפית מהמילוי

4. מניחים מעל דף בצק ומהדקים מסביב למילוי

5. קורצים עם טבעת את הרביולי

6. מבשלים 4 דקות במים רותחים עם מעט מלח

 

רוטב

 

7. מרתיחים כוס שמנת מתוקה יחד עם חצי כפית קצח וכפית חמאה

8. מוסיפים את הרביולי לרוטב ומגישים

 

לכל כתבות שנדי טיים

לזירת הבראנצ'ים הטובים ביותר של שנדי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים