ארוחת קיץ בריאה ומפנקת: דג בנייר אפייה
איילת מגישה דג ארומטי בנייר אפייה עם לימונים, עגבניות ופטרוזיליה שנותנים ריח וטעם נפלאים. מנה קלאסית, טעימה להפליא ובריאה (וכמובן שגם קלת הכנה!)
בימים שבהם אני צריכה ארוחת צהריים מז'אנר האוכל הנקי והטהור, אני צולה נתחי דג עם ירקות כשהם ארוזים בתוך מעטפת נייר אפייה בתנור. זאת שיטה קלאסית שתמיד עובדת, והסוד הוא אחד: לא להדק את מעטפת הנייר, אלא להשאיר בחלקה העליון מרווח קטן - שם יצטברו אדים, ונתח הדג יתבשל בהם, ויצא מהתנור כשהוא עדין ורך.
מה עד צריך? כמות קטנה של שומן, כמה נותני טעם טובים, כמו לימונים ועגבניות ופטרוזיליה, ושפריץ קטן של יין לבן. הכמויות וזמני ההכנה במתכון מתאימים לפילטים של כל דג לבן שתבחרו (בצילום: פורל; עוד להיט: נתחי בורי. אבל באמת שאתם יכולים לגוון כאן). מה ליד? אורז מאודה. שיספוג את הרוטב. ארוחת קיץ.
המרכיבים ל-4 מנות
2 לימונים
4 פילטים (נתחים ללא עצמות) של דג לבן טרי (בצילום: פורל), במשקל 150-200 גרם כל אחד
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קלוף ופרוס לפרוסות דקות
3 עגבניות פרוסות לפרוסות ביוניות
8 גבעולי פטרוזיליה עם העלים
1/2 כוס יין לבן (כמו ריזלינג)
פלפל שחור גרוס, מלח, לפי הטעם
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מקלפים את הלימונים - מסירים מהם גם את הקליפה הצהובה וגם את החלק הלבן. פורסים לפרוסות בינוניות.
3. מכינים ארבע יריעות גדולות של ניירות אפייה. פורשים יריעה אחת על משטח העבודה, ומניחים במרכזה נתח דג אחד – היריעה צריכה להיות בגודל כזה שיישארו מהצדדים שוליים של 10 ס"מ לפחות. מתבלים את נתח הדג במלח ובפלפל ויוצקים עליו כף משמן הזית. מכסים בפרוסות לימונים, בפרוסות עגבניות ובפרוסות בצל ומניחים מלמעלה שני גבעולי פטרוזיליה. מרימים ומקפלים את קצות הנייר מכל הצדדים, כך שייווצרו ארבע דפנות ויוצקים מלמעלה רבע מכמות היין. סוגרים את קצות הנייר בקיפול מלמעלה - כך שיגיעו לגובה של 5 ס"מ לפחות מעל הדג, כדי שיישאר מרווח להצטברות האדים בזמן האפייה.
4. חוזרים על הפעולה עם שאר נתחי הדג והניירות. מסדרים את הניירות הארוזים בתבנית אפייה.
5. אופים 8-10 דקות. איך בודקים? פותחים חבילה אחד בזהירות, ותוחבים בעדינות כף למרכז הדג. אם היא מפרידה מיד את הנתח, בלי התנגדות, מוכן.
6. מגישים, אפשר וכדאי בתוך הניירות. אפשר לצד אורז לבן.
סטיילינג: נטשה חיימוביץ'; צילום: יוסי סליס