נתח מס' 13: שייטל
שמות נוספים: כנף העוקץ, ראמפ-סטייק.
מראה: נתח אחורי משוק הבהמה, דק בצידו האחד, נראה כמו מעין מימייה גדולה.
מאפיינים: נתח רך בעל סיבים קצרים וטעם עז.
שימושים: נתח רבגוני שמתאים גם לצלייה קצרה והקפצה וגם לצלייה ארוכה כגון תבשיל וצלי. אם מיישנים אותו כראוי, הוא נפלא לשיפודים, אומצות וצלייה יבשה בתנור.
מה לא לעשות: יש להימנע מבישול שייטל במשך זמן ארוך מדי, שכן זהו נתח רך ורזה, עם נטייה להתייבש עקב היותו חף משומן ורקמות חיבור.
איך קונים: אינו ניתן להשגה כקפוא שכן הוא נתח אחורי.
טיפ של קצב: אחד הנתחים הטעימים ביותר ליישן היטב ולהכין ממנו שיפודים או אפילו קרפצ'יו. כדאי לפרק אותו לאורך ולהוריד את הגידים המעטים, מה שייתן לנו נתח חלק יותר לצלייה או לאומצות.
שייטל שלם (צילום: ירון ברנר)
נתח שייטל מפורק לאורך (צילום: ירון ברנר)
שייטל פרוס לסטייקים (צילום: ירון ברנר)