שתף קטע נבחר
 

מושלם בכל מצב: תבשיל חצילים בלאדי

הוא אחד מהמרכיבים החשובים במטבח הערבי ואפשר להכין ממנו המון מנות טעימות - חציל הבלאדי מתארח במטבח של אלבאבור

פתגם ערבי מפורסם אומר "אינתי זאי אל פיטינג'אן"- אישה רבת-פעלים היא כמו חציל. הביטוי הזה מעיד על הרב-גוניות של החציל, ולא פחות מכך על חשיבותו במטבח הערבי. מהחציל ניתן להכין אינספור מתכונים. אפשר לקלותו, לאפות אותו, לבשלו או לטגנו.

 

החציל הבלאדי, אותו ניתן לאתר בקלות בשווקים בימים אלה, קטן יותר מהחציל המוכר לנו היטב, והוא פריך יותר. מאחר וחציל הבלאדי גדל ללא השקיה אלא על מי גשם בלבד, הוא בשרני יותר, דחוס במרקם, נטול מרירות וכמעט חסר גרעינים.

 

מניסיוני הרב עם חצילים, הצלחת כל מתכון תלויה בראש ובראשונה בחציל שקנינו. חצילי ביכורים, חצילים צעירים בתחילת העונה שלא רבצו בשדה וקיבלו נפח הם הטובים ביותר, שכן טעמם דומיננטי יותר.


תמיד יוצא מוצלח - חציל בלאדי (צילום: דניאל בר-און) 

 

תבשיל חצילים וזיתים

המרכיבים: 

1 ק"ג חציל בלאדי, חתוך לקוביות

1 בצל גדול, פרוס דק

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

1 כוס זיתים מגולענים

1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל אדום

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה מתוקה

מיץ מ-1/2 לימון

לעיטור: שקדים פרוסים

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את קוביות החצילים עד להזהבה ומעבירים למסננת.
  2. שוטפים  את הזיתים המגולענים במים חמים ומניחים בצד.
  3. במחבת שטוחה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ומערבבים יחד תוך כדי טיגון למשך כ-5 דקות, מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהפלפל מתרכך קלות.
  4. מוסיפים את גרגרי החומוס, הזיתים והחצילים, מתבלים בפלפל שחור ופפריקה ומוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 2 דקות יחד ומעבירים לצלחת הגשה. מעטרים בפרוסות שקדים
  5. ניתן להגיש חם או קר.

 

  • חוסאם עבאס הוא השף של רשת מסעדות "אלבאבור" (אום אל פאחם, יוקנעם וצומת מזרע)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תבשיל חציל בלאדי
צילום: דניאל בר-און
שף חוסאם עבאס
צילום: דניאל בר-און
מומלצים