לב לבן כל כך. עוגה משכרת שכולה אהבה
איילת הירשמן מציעה שתכינו לאהוביכם עוגת לב עם קרם לימונצ'לו. טוב, אתם לא באמת חייבים לאפות אותה בתבנית לב, אבל כן מוכרחים להקפיד על הלובן והטעם המענג שלה
זה לא שחייבים לאפות את העוגה הלבנה-לימונית הזאת בתבנית לב (כמובן שהיא מתאימה גם לתבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ), אבל האפייה בעוגה בצורת לב הופכת אותה למושלמת להגשה בט"ו באב, זה, וקרם הלימונצ'לו והשמנת הלבן שעליה.
המרכיבים (תבנית בצורת לב בקוטר 24-22 ס"מ) לעוגה:
180 גרם חמאה
2/3 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
לקרם לימונצ'לו:
3 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
30 מ"ל ליקר לימונצ'לו
80 גרם אבקת סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה, קרה.
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. העוגה: שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המערבל, ומקציפים כ-4 דקות, עד שמתקבל קרם חלק. תוך כדי פעולת המערבל, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים קצת אחרי כל הקצפה.
מפסיקים את פעולת המערבל ומסירים את הקערה מהמערבל. מוסיפים פנימה את תמצית הווניל, קליפת הלימון המגוררת ומיץ הלימון, מערבבים, מוסיפים מחצית מכמות הקמח, מערבבים, מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה מערבבים לעיסה אחידה, מוסיפים את שארית הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מצננים.
3. קרם לימונצ'לו: שמים בקערת המערבל את מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת, הלימונצ'לו ואבקת הסוכר, ומערבבים. מפעילים את המערבל ומתחילים להקציף, ויוצקים פנימה, תוך הקצפה, את השמנת המתוקה הקרה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
מורחים את קרם הלימונצ'לו הקר על העוגה הצוננת. מגישים.
סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: יוסי סליס
עוד בנושא באתר לאשה