ארוחת ערב חריפה ולוהטת: פסטה עם מרגז
כשאיילת הירשמן רוצה להתקין ארוחה מלאה ומשביעה בצ'יק צ'אק היא מכינה פסטה עם נקניקיות מרגז מתובלות וחריפות. פלא שאחר כך כולם מתאהבים בה?
כשאני רוצה ארוחת ערב מספקת, חריפה ולוהטת - אני מרתיחה מים לפסטה, ומוציאה נקניקיות מרגז מהמקרר. הטובות שבנקניקיות הצפון אפריקאיות האלו מתובלות כבר בשום ופפריקה חריפה ובשאר תבלינים טובים - למעשה, זאת קפסולת טעמים עזים ארוזה מראש - ולאנשים קצרים בזמן, כמוני, זה יתרון עצום.
נשאר רק לחמם אותן במחבת, לתת להן להגיר קצת שומן ואת טעמי התבלינים, להוסיף עגבניות ופלפלים, חריפים אם תרצו, לערבב פנימה את הפסטה - ויש אוכל טעים, בתהליך קצר במיוחד.
המרכיבים (6 מנות)
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה כמו פוזילי או פנה או אחרת
מלח
7 נקניקיות מרגז (נקניקיות צפון אפריקאיות מתובלות) מאיכות מעולה
2-3 או לפי הטעם פלפלים חריפים קצוצים דק, או פלפלוני חלפיניו חריפים כבושים
6 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות גדולות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים מומלחים, לפי הוראות היצרן ומסננים.
2. חותכים את נקניקיות המרגז לקטעים בגודל 3-4 ס"מ ומסירים מהן את הציפוי.
3. מחממים מחבת גדולה על להבת הכיריים ומחממים את נתחי המרגז מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות (בדרך כלל אין צורך להוסיף שמן, נקניקיות מרגז טובות כבר מכילות אותו ומגירות את ולמחבת, אבל אם חסר לכם שמן, אפשר להוסיף כף שמן זית).
מוסיפים את הפלפלים החריפים והעגבניות ומבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה 5-7 דקות, כעד שהעגבניות מגירות את נוזליהן ומתרככות, מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה. מכבים את הלהבה.
4. זורים את הפטרוזיליה מלמעלה, מערבבים ומגישים מיד, חם.
עוד מתכונים באתר לאשה