שתף קטע נבחר

שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה

שמני הזית "כרמי גולן" מכרם הזיתים של משפחת גולן ממושב נוב, זוכי התחרות TERRAOLIVO, משווקים מעתה לכל חלקי הארץ ומציעים קולקציה של שמני זית מ-6 זנים שונים

 

  • שמן זית מזן קורונייקי: מקורו בכריתים שביוון. שמן זית זה מאוזן בטעמיו, משלב חריפות ומרירות במידה ובעל ארומה עשבונית חזקה. מתאים לתיבול סלטים, רטבים ואנטי-פסטי ומדגיש טעמים של בשר ודגים.
  • שמן זית מזן ארבקינה: מקורו בספרד. טעמו של השמן עדין ביותר ובעל ארומה נעימה. מתאים מאד לאפייה, לתיבול עדין ולטיגון.
  • שמן זית מזן ברנע: מקורו בישראל. טעמו חזק מאד ומיוחד, בעל ארומה דומיננטית ומתאים ביותר כתוספת לחומוס וכתיבול מודגש.
  • שמן זית מזן פיקואל: מקורו בספרד. טעמו מתקתק ובעל חריפות נעימה, ארומה פירותית ומרקם חמאתי.
  • שמן זית מזן לצינו: מקורו באיטליה. טעמו אגוזי ומיוחד, בעל ארומה ייחודית ונעימה. מרענן כל סלט ומתאים לרטבים מיוחדים.
  • שמן זית מזן קורטינה: מקורו בספרד. טעמו מריר וחריף ביותר, בעל ארומה פירותית חזקה, אהוב ביותר על שפים המשתמשים בו להדגשת טעמים.

 

משפחת גולן היא מהראשונים בתחום אשר עושה שימוש בתהליך הייצור בשיטות גידול קפדניות, חדשניות ומתקדמות השאובות מתחום גידול הענבים ליין ובכך, מספק מענה לצורך הגובר בשוק למוצרי שמן זית זניים הניחנים בטעמים מגוונים ואיכותיים במיוחד. גידול הזיתים בכרמי גולן נעשה בשיטה צפופה כמו זו בה גדלים כרמי גפנים. העצים צמודים זה לזה כגדר חיה והזיתים נמסקים מהם בעזרת מכונה חדשנית העולה על עצי הזית ומוסקת את הזיתים במהירות שיא של כ-40 טון ביום.

הזיתים של כרמי גולן מגיעים מהמסיק לבית הבד בפרק זמן קצר ביותר, זיתים שנמסקים בבוקר – בצהרים הם כבר שמן, דבר המוריד את רמת החומציות ומעלה את איכות השמן, שכן שמן זית כתית מעולה הוא בעל (עד) 0.8% רמת חומציות בעוד כל השמנים של כרמי גולן הם במקסימום 0.4% חומציות.

 

מאפיין נוסף וייחודי של כרמי גולן הוא בעובדה שהשמן הוא "ראשון המסיק" – שמן בתולי אשר לא עבר סינון או הצללה לאחר תהליך העצירה ומשום כך הוא גם משמר בתוכו משקעי פרי המעניקים לו את טעמו המשובח.

 

כרמי גולן הינו מותג צעיר וחדש של שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה. כרמי הזיתים והמותג נמצאים בבעלות יאיר ורעות גולן ממושב נוב בדרום רמת הגולן. כרמי הזיתים של כרמי גולן משתרעים על שטח של כ- 150 דונמים ונטועים בשיטה צפופה המיועדת למסיק מכני. בכרם גדלים שישה זנים שונים של זיתים לשמן, לכל זן מבנה עץ אחר, צורת זית שונה וכן טעם ומרקם ייחודיים לו. מכלול תנאי הסביבה בכרם הזיתים של משפחת גולן, הכוללים את אופי האדמה, סוג הקרקע, גורמי האקלים, עוצמת וזוויות השמש ומשטר הרוחות – מאפשרים גידול זיתים מעולים מהם מופק השמן הטוב והאיכותי ביותר.

 

  • כמה: 48-650 שקלים
  • איפה: להשיג ישירות מהמגדל דרך אתר "כרמי גולן" - http://www.carmeygolan.co.il/ , בטלפון 054-5290695 וכן ברשת חנויות התבלינים "פרג" ובמעדניית "גיליס" בשרים

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: "הקליניקה"
מומלצים