לה קוצ'ינה דומיסטיקה: מכינים בצק לפסטה ביתית
במקום לקנות בסופר ולא לדעת מה המרכיבים שבפנים, משה בראל מציע לכם להכין פסטה בבית - השיעור הראשון הוא בהכנת הבצק, כולל טיפים להכנת בצק צבעוני
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
בצק פסטה
באיטלקית משמעות המילה "פסטה" היא, למעשה, בצק. אם כך, להכנת בצק "פסטה" נזדקק למרכיבים הבאים:
500 גרם קמח דורום סימולינה (קמח פסטה צהוב בטחינה גסה)
500 גרם קמח לבן בטחינה דקה מספר 00
10 ביצים שלמות קטנות - מספר 3 או small (עדיף ביצי חופש שהחלמון שלהן צהוב)
ניתן להוסיף כפית מלח להגברת וחידוד הטעם (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבלים במערבל מזון עם וו לישה את כל החומרים: מתחילים בערבול איטי ולאחר כדקה מגבירים את המהירות.
- מערבלים את הבצק במשך כ-5 דקות עד לקבלת כדור בצק מגובש.
- מוציאים את הבצק מן המערבל, מכדררים טיפה את הבצק ועוטפים בניילון נצמד למנוחה של כחצי שעה במקרר.
- ליצירת בצק צבעוני: ניתן להפחית 2 ביצים ולהחליפן ב-100 גרם של: רסק עגבניות ליצירת בצק אדום. בזיליקום או תרד טחון ליצירת בצק ירוק. סלק מבושל וטחון ליצירת בצק סגול. גזר מבושל וטחון ליצירת בצק כתום. - או כל מחית צבעונית אחרת לפי הטעם והדמיון.
- הרי לנו בצק פסטה ריחני ומושלם שתכף יהפוך לאטריות, לרביולי, לקנלוני או ללזניה.
בפעם הבאה נלמד כיצד להשתמש במכונת פסטה ולהכין פסטות בצורות שונות.
- משה בראל הוא שף ובעלים של פסטה דלה קזה
צבעונית וטעימה - פסטה שמכינים בבית
צילום: חגי דקל
מומלצים