שתף קטע נבחר
 

לה קוצ'ינה דומיסטיקה: מכינים בצק לפסטה ביתית

במקום לקנות בסופר ולא לדעת מה המרכיבים שבפנים, משה בראל מציע לכם להכין פסטה בבית - השיעור הראשון הוא בהכנת הבצק, כולל טיפים להכנת בצק צבעוני

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

בצק פסטה

באיטלקית משמעות המילה "פסטה" היא, למעשה, בצק. אם כך, להכנת בצק "פסטה" נזדקק למרכיבים הבאים:  

500 גרם קמח דורום סימולינה (קמח פסטה צהוב בטחינה גסה)

500 גרם קמח לבן בטחינה דקה  מספר 00

10 ביצים שלמות קטנות - מספר 3 או small (עדיף ביצי חופש שהחלמון שלהן צהוב)

ניתן להוסיף כפית מלח להגברת וחידוד הטעם (לא חובה)

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבלים במערבל מזון עם וו לישה את כל החומרים: מתחילים בערבול איטי ולאחר כדקה מגבירים את המהירות.
  2. מערבלים את הבצק במשך כ-5 דקות עד לקבלת כדור בצק מגובש.
  3. מוציאים את הבצק מן המערבל, מכדררים טיפה את הבצק ועוטפים בניילון נצמד למנוחה של כחצי שעה במקרר.
  4. ליצירת בצק צבעוני: ניתן להפחית 2 ביצים ולהחליפן ב-100 גרם של: רסק עגבניות ליצירת בצק אדום. בזיליקום או תרד טחון ליצירת בצק ירוק. סלק מבושל וטחון ליצירת בצק סגול. גזר מבושל וטחון ליצירת בצק כתום. - או כל מחית צבעונית אחרת לפי הטעם והדמיון.
  5. הרי לנו בצק פסטה ריחני ומושלם שתכף יהפוך לאטריות, לרביולי, לקנלוני או ללזניה.  

 

בפעם הבאה נלמד כיצד להשתמש במכונת פסטה ולהכין פסטות בצורות שונות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
צבעונית וטעימה - פסטה שמכינים בבית
צילום: חגי דקל
מומלצים