הפנקייק של חיים כהן: מתכוני דיינר
הם גדולים, עבים ואווריריים במיוחד. אין ספק, הפנקייקים של "דיקסי" לא מביישים את הפירמה. חיים כהן מלמד את רועי ירושלמי להכין אותם, צעד אחד צעד וגם מתוודה כיצד הוא אוהב לאכול אותם בבית. כתבה ראשונה בסדרת כתבות חדשה על מנות דיינר אמריקאיות
משטח הצלייה הרוחש ומכיל כל טוב הוא ליבו של הדיינר האמריקאי. אפשר למצוא עליו שלל המבורגרים שזופים, נקניקיות וכמובן - גם פנקייקים גדולים ותפוחים.
בארץ, הפנקייקים הפכו להיות מאכל ביתי אהוב, פינוק משפחתי שמגיע עם הרבה מייפל לשולחן ארוחת הבוקר בשבת, שאוכלים גם בביתו של חיים כהן. מקורו של המתכון שלפניכם בדיינר שלו, "דיקסי", וזהו גם המתכון שהוא מכין בביתו שלו.
עוד בערוץ האוכל:
המדריך המביך: כך בוחרים באמת את 50 המסעדות הטובות בעולם
הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי
טוחנים עבודה: מבולונז עד המבורגר - מתכוני בשר טחון
פנקייקים
"מהמתכון יוצאים להמון פנקייקים, מהסיבה הפשוטה שתמיד קורה שמגיעים עוד אורחים ושיש עוד פיות להאכיל כשאנחנו מכינים אותם בבית", מסביר כהן על על הכמויות הנדיבות במתכון שלפניכם. משפחות סולידיות יותר מוזמנות כמובן להוריד את הכמויות ברשימת המרכיבים בחצי - התוצאה לא תיפגם.
טיפ: מומלץ להכין את הפנקייקים על משטח צלייה (פלאנצ'ה), שלא דורשים יותר מדי שימון, אם בכלל, בזכות העובדה שיש במרכיבי הפנקייקים חמאה. מי שעושה כן, מוזמן להפוך אותם, כמו כהן, בשפכטל. כלי שהוא לא יותר מדי אלגנטי אבל מאד יעיל.
המרכיבים:
8 ביצים
1 ליטר חלב
350 גרם חמאה מומסת
730 גרם קמח
90 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת אפייה
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
- טורפים יחד בקערה גדולה את הביצים, החלב והחמאה.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ואבקת האפייה לבלילה ולבסוף ובהדרגה - את הקמח. טורפים היטב אך נזהרים שלא לעשות כן יותר מדי - ערבוב ממושך מדי יוריד מאוויריריות הפנקייקים. מצננים את הבלילה לכ-10 דקות במקרר ומניחים לה לתפוח מעט.
- יוצקים במצקת מהבלילה על מחבת גדולה או על פלאנצ'ה חלקה. הופכים את החביתיות בעזרת מרית כאשר עולות בועות מתחתיתן, מניחים להן להתבשל כ-20-30 שניות נוספות ומעבירים לקערה. עורמים את הפנקייקים בערמה על מנת לשמור על חומן.
- הגשה: מגישים מייד בערמה, לצד מייפל, אבקת סוכר או רסק תפוחים.
חיים כהן הוא הבעלים של מסעדת דיקסי ודיקסי ראשל"צ