גאווה ישראלית. רבבות צעדו בתל-אביב
רגע השיא של שבוע הגאווה: אחרי ההפנינג בגן מאיר, צעדו המונים מרחוב בוגרשוב למסיבת הענק בחוף גורדון. עשרות אלפים משתתפים בחגיגה הצבעונית, גם הגבר הראשון שילד הגיע: "מקווה שהבן שלי יגדל במדינה טובה יותר"
אחרי ההפנינג המקדים בגן מאיר, עשרות אלפי בני אדם ממשיכים לחגוג את היום הכי גאה שיש: כבכל שנה התקיים היום (ו') בתל-אביב מצעד הגאווה שחותם את אירועי השבוע האחרון, שהוקדשו לקהילת הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים). ynet העביר שידור חי מהמצעד.
המצעד הסתיים בחוף גורדון, שבו נערכת מסיבת ענק. עוד לפני המצעד התקיים הפנינג קהילתי בגן מאיר עם שלל הופעות ונאומים. שגריר ארה"ב בישראל דן שפירו, הגיע למקום כאשר הוא לבוש חולצה שעליה מתנוסס מצד אחד דגל הגאווה ומהצד השני הכיתוב: "הקהילה הדיפלומטית תומכת בקהילת הלהט"ב". שפירו אמר ל-ynet: "ממשלת ארה"ב תומכת בזכויות הלהט"בים בכל העולם וגם בישראל. זהו יום חג לכל המדינה ואני מברך את כל בית ישראל".
גם יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ' (העבודה) הגיעה לנאום באירוע ואמרה כי "אני תומכת בקהילה זה שנים רבות. אני תומכת בשוויון לכל אדם באשר הוא אדם ללא הבדל דת, מין מגדר, גזע או מעמד סוציו-אקונומי".
מאי פלג, טרנסג'נדרית, אמרה כי "הקהילה הטרנסג'נדרית בישראל מופלית במשך כל השנה, גם מצד קהילת הגייז והלסביות וגם מצד הקהל הרחב. זכויות שגייז ולסביות השיגו כבר לפני 30 שנה - אנחנו דורשים ומתחילים להשיג רק היום. אבל לפחות יום אחד בשנה כולנו יחד".
יובל טופר ומתן ארז, שני האבות הביולוגיים הראשונים בישראל, אמרו ל-ynet: "אני מקווה שהבן שלי יוכל לגדול במדינה ובמקום טוב יותר מזה שאנחנו זכינו לו", וסיפר כי אף שבנם כבר בן חמישה חודשים, משרד הפנים עדיין מסרב להכיר במתן כאביו הביולוגי. יובל סיפר: "זו פשוט הפעם הראשונה שמשרד הפנים בישראל נתקל בשני אבות ביולוגים ואנחנו מקווים ליצור תקדים למען העתיד".
טופר שגדל כילדה דתייה, גילה את זהותו האמיתית, שינה את מינו והפך לגבר הישראלי הראשון שנכנס להיריון. בראיון ל"ידיעות אחרונות" באוקטובר 2011, סיפר טופר על ההחלטה שקיבל ביחד עם בן זוגו להרחיב את המשפחה. בשונה מזוגות גברים אחרים, השניים לא פנו לאחד משני המסלולים הפתוחים בפני הומואים: פונדקאות או הורות משותפת. הם החליטו שיובל ייכנס להיריון.
ריבה לופז, מדריכה בבר נוער, הגיעה למצעד במטרה להדגיש ש"אהבה מכל סוג שהוא וזה לא משנה מי אוהב את מי, היא דבר טוב והיא הדרך שלנו". לגבי הרצח שאירע בבר נוער אמרה: "הרוצח הנתעב עוד לא נתפס אולם התשובה שלנו כלפיו וכלפי כל מי ששנאה בלבו היא חזקה וברורה: העצמה. ככל שיהיו בבר נוער יותר נערים ונערות אנו נשדר מסר שאנו כאן כדי להישאר ולא איזו תופעה חולפת ששנאה יכולה להפסיק".
יו"ר האגודה לזכויות הקהילה הגאה בישראל, שי דויטש, אמר לחדשות ynet ברדיו האזורי כי "למרות הקבלה של הקהילה, לכאורה בתקשורת, עדיין יש לנו בעיות קשות - אובדנות, נוער שנזרק מהבתים, קבלה למקומות עבודה של טרנסג'נדרים ועדיין המדינה לא מעניקה לנו שוויון זכויות מלא. בכל שנה, המצעד גורם למאות נערים ונערות ואנשים שחשבו שהם לבד בעולם, להבין שיש מאחוריהם קהילה גדולה וחזקה וזה עוד נדבך חשוב ליום הזה".
לרגל המצעד נסגרו במרכז העיר מספר רחובות. רחוב טשרניחובסקי נסגר עד לשעה 16:00 בקטע שבין הרחובות בוגרשוב וזלמן שניאור.
כמו כן נסגרו עד לשעה 16:00: רחוב ארלוזורוב מאבן גבירול עד הירקון; רחוב בוגרשוב מהמלך ג'ורג' עד בן יהודה; רחוב בן יהודה מאלנבי עד דיזנגוף; רחוב הירקון בכיוון דרום משדרות נורדאו עד גורדון ורחוב הירקון בכיוון צפון מאלנבי עד שדרות נורדאו.