שתף קטע נבחר

 

צ'ן נסע שנתיים מסין לאולימפיאדה. בריקשה

אין זה חצי מרתון וגם לא מרתון כפול: צ'ן קואנמינג טוען שעלה על הריקשה שלו לפני שנתיים בסין, ומאז עבר 16 מדינות עד שהגיע ללונדון לפני 3 שבועות למשחקים האולימפיים. עכשיו הוא מקווה להיכנס לטקס הפתיחה. ואם לא? נתראה בברזיל 2016

זהו סיפור בקנה מידה אולימפי: גבר, ריקשה ודרך אטית מכפר בסין ללונדון דרך 16 מדינות. החקלאי הסיני צ'ן קואנמינג סיפר אתמול (יום ה') כי השלים מסע בן שנתיים למשחקים האולימפיים בלונדון שייפתחו היום, תוך שהוא עובר דרך הצפות בתאילנד, חבל טיבט ושלג מקפיא בטורקיה - עד לתחנה האחרונה בבריטניה.

 

לונדון 2010 - סיקור נרחב ב-ynet

 

צ'ן, בן 57, שסיפר כי מעולם לא נסע לפני כן אל מחוץ לסין, אמר כי הוא רוצה לתמוך בספורטאים "ולהפיץ את הרוח האולימפית". הוא גם מחפש כרטיס של הדקה ה-90 לטקס הפתיחה של האולימפיאדה מחר בערב.

 

"באתי לתמוך ולעודד את כל האנשים מכל רחבי העולם שמשתתפים בתחרויות", סיפר צ'ן, שאת פניו מעטר זקן מלבין ושיערו אסוף לקוקו. "אני מתנדב, ולא מחפש שום תגמול", אמר.

 

וזאת הריקשה שלו. לפי הסיפורים, היא עברה הרבה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וזאת הריקשה שלו. לפי הסיפורים, היא עברה הרבה(צילום: AFP)

 

הריקשה שלו, בת שלושה גלגלים, נשאה עבורו את מיטלטליו. תלויות עליה תמונות שלו מאתרים מפורסמים בעולם כמו מגדל אייפל בפריז ומגדלי פטרונס בקואלה לומפור, מלזיה.

 

צ'ן סיפר כי את ההשראה לבוא ללונדון קיבל בתום אולימפיאדת בייג'ינג ב-2008, כשהתקשורת הבריטית הזמינה אותו למשחקים הבאים. לא היה לו כרטיס, אבל הוא הבטיח להם להתייצב.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי צ'ן, הוא יצא לדרכו ללונדון באפריל 2010 מהכפר שלו במחוז ג'יאנגסו שבמזרח סין, שם הוא גידל אורז ודגנים. בשנתיים הבאות הוא הספיק לבקר ב-16 מדינות, בהן וייטנאם, תאילנד, פקיסטן, טורקיה ואיטליה.

 

יש לו חתימות לפחות מכמה מדינות. צ'ן והריקשה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יש לו חתימות לפחות מכמה מדינות. צ'ן והריקשה(צילום: AFP)

 

לדבריו, החוויות הגרועות ביותר מבחינתו היו לטייל במהלך השיטפונות בתאילנד ולמצוא עצמו תקוע בטמפרטורה מקפיאה בשלג בטורקיה. לבריטניה הוא הגיע במעבורת מצרפת ב-6 ביולי.

 

צ'ן אמר כי הוא החל לארגן את אשרות הכניסה שלו ב-2008, וקיבל סיוע מחבר ומאנשים נחמדים, במיוחד קהילות סיניות, בכל מקום שאליו הגיע.

 

לא ניתן לאמת במאת האחוזים את סיפורו, ולא ברור כיצד הוא הצליח לחצות את גבולותיהן של מדינות רבות כל-כך. עם זאת, בראיון עמו שפורסם ב-BBC נראו חותמות ויזה על הדרכון שלו ממדינות שונות, ובהן פקיסטן, תאילנד ואיראן. בסרטון שפורסם במאי הוא נראה ברומא, מוקף בעוברי אורח סקרנים.

 

העיקר הרוח האולימפית (צילום: AP) (צילום: AP)
העיקר הרוח האולימפית(צילום: AP)

 

ג'ון ביסטון, אזרח בריטי המדבר מעט סינית מנדרינית, סיפר כי מצא את צ'ן אבוד ברחובות לונדון ב-9 ביולי. "אנחנו מנסים

נואשות להכניס אותו לטקס הפתיחה, כי הסיפור שלו חייב לזכות לחשיפה ברחבי העולם".

 

אבל צ'ן גאה בדרך שעשה גם אם לא יצליח להיכנס לאצטדיון האולימפי: "באתי. עשיתי זאת. אני שמח מאוד על שבאתי ללונדון היפהפייה".

 

כך או כך, המסע שלו אינו מסתיים בבירת בריטניה. בתוך חודש או חודשיים, לדבריו, הוא מתכוון לעלות על ספינה לארה"ב ולקנדה, ולאחר מכן הוא רוצה לבקר גם בברזיל. "אני רוצה להגיע גם למשחק ריו", אמר בקריצה לקראת האולימפיאדה הבאה, ב-2016.


פורסם לראשונה 26/07/2012 23:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האישה והריקשה. צ'ן קואנמינג
צילום: AFP
צ'ן. "לא מחפש שום תגמול"
צילום: AFP
מומלצים