הסליק של רותי: סלט סליקורניה
רותי קינן חולקת עמכם את סוד השפים - סליקורניה מלוחה ויפהפייה, שמככבת בכל מסעדת יוקרה בשנה האחרונה. מתכון קליל וצבעוני של סלט שעועית ועגבניות והצמח הממזרי בעל המרקם המתפצפץ
הקיץ מביא אתו גם את החשק לירקות, וטוב שכך. שהרי כל הדיאטנים ושוחרי הבריאות מחזיקים במוסכמה שהירקות תורמים לא רק לשמירה על המשקל - שהתערער בעקבות החגים והחורף - אלא גם עם פעילותן התקינה של מערכות הגוף. ואם זה גם טעים לנו - הרווח כפול.
הבעיה עם הירקות היא תמיד ההכנה שלהם לבישול. את הסבתות שלנו, שהקדישו את חייהן להאכלת המשפחה ולדאגה לניקיון הבית, יכולנו לתפוס נחות ממטלות קשות ומעייפות יותר על ערמה של שעועית טרייה, פול או אפונה, קוטמות בנחת את הקצוות כדי להכין אותם לבישול.
עוד בערוץ האוכל:
- ותודה שעישנתם: עישון בשר למתחילים
- רפי, שתייה, חומוס, אישה: מתכון לחומוס תל אביבי
- השלום מתחיל בטאבולה
בעידן הצ'יק-צ'ק ובישולי הבזק, בין פוסט בפייסבוק למיילים בנייד, למי יש זמן לטפל בירקות. מזל שיש ירקות קפואים ומוכנים לבישול ישר מהשקית, שנראים טוב ומתפקדים מצוין בלי שנגזלו מהם רוב ערכיהם התזונתיים.
באחד הערבים האחרונים, מותשת מיום של מטלות וכמהה לתבשיל ירקות מרענן, חפרתי בפריזר והוצאתי שקית של שעועית צהובה. בישלתי מהר במים רותחים, ותך כדי כך קצצתי קצת שאלוט ועגבנייה או שתיים. ערבבתי את הירקות הטריים עם השעועית החמה, תיבלתי קצת והתוצאה שהצטיינה בפרץ של טעמים וגם בססגוניות מלהיבה נחטפה הישר מהקערה.
מה ששכחתי לציין הוא את המרכיב הסודי שחדר רק לאחרונה למטבחנו ושדרג את המנה ללא הכר: קוראים לה סליקורניה, ומדובר בסוג של ירק ששווה לערוך אתו הכרות. היא נראית כמו קקטוס עדין, ומרקמה פריך מתפצפץ. טעמה חמצמץ-מלוח, מה שמאפשר להפחית למינימום את כמויות המלח בסלטים ובתבשילים שלהם מוסיפים אותה, וזה כבר משמח (בעיקר את הדיאטנים ושוחרי הבריאות לעיל).
אז הנה התוצאה: תבשיל או סלט חם-קר, שיכול לשמש תוספת נהדרת למנה העיקרית או מנה קייצית משביעה בפני עצמה.
שעועית צהובה עם עגבניות וסליקורניה
הסלט הזה יכול לשמש מצע נהדר לנתחי עוף צלויים או מבושלים שביחד יוצרים ארוחה דיאטתית נהדרת. מומלץ להמליח רק בסוף, שכן הסליקורניה מוסיפה מליחות משלה.
המרכיבים ל-4-6 מנות:
600 גרם שעועית צהובה טרייה או מוקפאת
1 כוס סליקורניה
2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
3 – 4 בצלצלי שאלוט (או בצל ירוק) קצוצים
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
מלח, פלפל
חופן אגוזי קשיו, בוטנים או שקדים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים מומלחים קלות ומבשלים בהם את השעועית עד שהיא מתרככת אך לא רכה מדי (3-4 דקות אחרי הרתיחה מחדש). מסננים ומעבירים לקערה.
- במקביל, מרתיחים מים בסיר אחר, מכניסים את הסליקורניה וחולטים דקה. מסננים ומצרפים לשעועית המסוננת.
- מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים.
- זורים את האגוזים הקצוצים ומגישים מיד.
- לכל הטורים של רותי קינן