שתף קטע נבחר
 

תפוח מזהב: עוגת תפוחי עץ ואגוזים לחג

מכינים בקלות ובמיוחד לראש השנה: עוגה חגיגית ויפהפייה עם תפוחי עץ מקורמלים ואגוזי מלך

 

 

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת תפוחים מקורמלים ואגוזי מלך

מתכון של השף קונדיטור אלון הרמן ("המזללה") 

המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

210 גרם אפיולה חמאה

350 גרם סוכר

3 ביצים

350 גרם תפוח עץ גרנד-סמית חתוך לקוביות קטנות

245 גרם קמח

3 גרם קינמון טחון

4 גרם אבקת אפיה

40 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 גרם סוכר+מיץ מחצי לימון לקירמול תפוחי העץ

 

אופן הכנה:

  1. מקרמלים 100 גרם סוכר במחבת. מוסיפים מיץ לימון (בזהירות) ותפוח-עץ, מבשלים קלות להתרככות ומסננים מהנוזלים.
  2. מערבבים במיקסר עם וו-גיטרה שמן בטעם חמאה וסוכר,עד לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ואז קמח, קינמון טחון ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קוביות תפוח עץ מקורמל ומערבבים כמה שניות לפיזור אחיד.
  4. יוצקים לשתי תבניות אינגליש-קייק מרופדות בנייר אפיה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.
  5. אופים בתנור טורבו שחומם מראש ל-150 מעלות כ-45-50 דקות. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו ב-ynet אוכל מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת תפוחי עץ ואגוזים
צילום: ירון ברנר
מומלצים