תפוח מזהב: עוגת תפוחי עץ ואגוזים לחג
מכינים בקלות ובמיוחד לראש השנה: עוגה חגיגית ויפהפייה עם תפוחי עץ מקורמלים ואגוזי מלך
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוגת תפוחים מקורמלים ואגוזי מלך
מתכון של השף קונדיטור אלון הרמן ("המזללה")
המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
210 גרם אפיולה חמאה
350 גרם סוכר
3 ביצים
350 גרם תפוח עץ גרנד-סמית חתוך לקוביות קטנות
245 גרם קמח
3 גרם קינמון טחון
4 גרם אבקת אפיה
40 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם סוכר+מיץ מחצי לימון לקירמול תפוחי העץ
אופן הכנה:
- מקרמלים 100 גרם סוכר במחבת. מוסיפים מיץ לימון (בזהירות) ותפוח-עץ, מבשלים קלות להתרככות ומסננים מהנוזלים.
- מערבבים במיקסר עם וו-גיטרה שמן בטעם חמאה וסוכר,עד לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ואז קמח, קינמון טחון ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קוביות תפוח עץ מקורמל ומערבבים כמה שניות לפיזור אחיד.
- יוצקים לשתי תבניות אינגליש-קייק מרופדות בנייר אפיה ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים.
- אופים בתנור טורבו שחומם מראש ל-150 מעלות כ-45-50 דקות. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו ב-ynet אוכל מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
עוגת תפוחי עץ ואגוזים
צילום: ירון ברנר
מומלצים