חשבון נשף: מי אוכל מחזיקי מפיות?
אתם - ברגע שתראו את זה: ככה משלבים מתכון לחשבון נפש חיובי, עם מחזיקי מפיות שהם, למעשה, חלות עגולות לראש השנה. קדימה, נותרו לכם שבועיים וחצי להתאמן. על שני המתכונים
הראשון לספטמבר תפס את התלמידים בדיוק בזמן: זמן אלול, כמובן. אך בעוד בתי הספר מתכוננים לחגים – אווירת חשבון הנפש לא מתנחלת בקלות בשגרה היומיומית. "אבל כל אחד צריך לבחון איפה הוא עומד ביחס למשפחה, לעסקים, לחברים – והיכן הוא יכול להשתפר", אומר הרב גדליה פטרזייל, ומגיש לכם מתכון ישים לחשבון נפש: לא לחפש רק את המינוסים, אלא למצוא את הפלוסים, ולשפר אותם.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
זמני כניסת ויציאת השבת - ועוד על פרשת כי תצא
בדיוק כאן משתלבת בטבעיות אפרת פטרזייל, ומעמידה את בעלה, כבוד הרב, במטבח – להכין את מה שהוא יודע להכין הכי טוב: חלות לשבת (בעצם, לראש השנה). לא סתם חלות – מחזיקי מפיות. צפו בסרטון, נשארו לכם בדיוק שבועיים וחצי לאימונים. אה, ותשתדלו גם לעשות קצת חשבון נפש.
עוטפים גליל בנייר כסף, מעליו מגלגלים נייר אפייה משומן.
מחלקים כל גוש בצק לשלושה חלקים. מחברים בקצה וקולעים צמה פשוטה. מניחים את הצמות מעל הגליל (עד שלוש צמות לגליל), מגלגלים סביבו - ומהדקים בתחתית.
מניחים במרכז התבנית, ואופים כ-12 דקות. מניחים להצטנן - ומפרידים את החלות בעדינות מהגליל.
הרב גדליה ואפרת פטרזייל מכינים אתכם לשבת, ועורכים לכם את שולחן השבת: הוא עם פרשת השבוע, היא עם תובנות משלה, וסטיילינג שעושה חשק להתיישב ליד השולחן ולא לקום. ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית", מביאים לכם טיפים לחיים מפרשת השבוע.