ארוחת ערב כמו במסעדה: שעועית ירוקה עם בשר טחון בנוסח סיני
כרמית חוטינר, מנחת קבוצות הורים ומשפחה, מסבירה שבהחלט אפשרי ולעיתים אף רצוי לצאת לאכול בחוץ משום שזו יכולה לספק את זמן האיכות המשפחתי. אם בכל זאת בחרתם הערב לאכול בבית, השף ישראל אהרוני מציע לכם מתכון למנת גורמה, ממש כמו במסעדה
היציאה המשותפת תורמת להווי ולגיבוש ויוצרת חגיגיות. כולם מתארגנים, מתלבשים במיוחד לאירוע ויודעים שיש פגישה משפחתית מיוחדת ושונה. גם העובדה שאין צורך לטרוח סביב המטבח מעניקה הקלה ומנוחה לעוסקים במלאכה ויוצרת זמן איכות נקי מהסחות דעת הקשורות לארגון ולהכנות.
אפשר גם לראות בזה הזדמנות להתמודד עם קבלת החלטות ברמה המשפחתית, במקרה הזה לגבי המסעדה שבה נאכל. הילדים יוכלו להתנסות בדרך דמוקרטית של קבלת החלטות, ילמדו להתמודד עם אכזבות ולקבל שלפעמים הרוב החליט החלטה שפחות מוצאת חן בעיניהם
ויתרגלו מיומנות של הסברת עמדתם בדרך מנומקת.
ואם הערב בחרתם לוותר על יציאה למסעדה אך אתם עדיין רוצים להינות ממנת גורמה, הנה מנה מהירה לארוחת ערב, ממש כמו במסעדה.
שעועית ירוקה עם בשר טחון בנוסח סיני
המרכיבים:
300 גרם שעועית ירוקה טרייה, מנוקה
3 כפות שמן
2 שיני שום, קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
2-3 פלפל חריפים יבשים
250 גרם בשר טחון
3 בצלים ירוקים, קצוצים
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 כפית שמן שומשום
2 כפות מים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית בסיר עם מים רותחים ומלח כ-3-4 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים לכמה דקות של צינון. מסננים היטב ומניחים בקערה.
- שמים בווק או במחבת רחבה את השמן וכשהוא חם מאד, מטגנים בו את השום, ג'ינג'ר ופלפל חריף כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמתו.
- מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים תוך עירבוב מתמיד עוד דקותיים.
- מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים דקה ומעבירים לצלחת הגשה.
- מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים עם אורז לבן
- לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית.
