שתף קטע נבחר

אתלטיקה: ההשעייה של אסף מלכה הוארכה לשנתיים

בית הדין לערעורים של הוועדה הממלכתית למניעת סימום בספורט, הכפיל את עונשו של סגן אלוף ישראל ב-100 מ', שנתפס על שימוש בחומרים אסורים

בית הדין לערעורים של הוועדה הממלכתית למניעת סימום בספורט, בהרכב עורכי הדין אילן דסאו, יורם וסרצוג ויקותיאל פרידמן, האריך הבוקר (ד') את עונש ההשעיה של האצן אסף מלכה, שהורשע בשימוש בסמים אסורים, משנה לשנתיים.

 

מלכה, סגן אלוף ישראל ב-100 מטר, נכשל כזכור בבדיקת סמים שביצע לקראת סוף השנה שעברה. ע"פ תוצאות המעבדה באתונה, נמצאו במבחנה של מלכה שני חומרים המוגדרים כסטרואידים אסורים לשימוש.

 

צילום: יאיר שגיא
סוף הקריירה על מסלול הריצה? אסף מלכה (צילום: יאיר שגיא)

 

בהחלטה הוועדה נכתב: "על פי נימוקי הוועדה להחלטה היום, נאמר כי המשיב
החליט שלא לפתוח את הבקבוק השני, ועל פי תקנה 2.1.2 מהווה החלטה זו של המשיב הוכחה מספקת בדבר הפרת כללי מניעת שימוש בסמים. אי פתיחת בקבוקון B על פי החלטת המשיב, מהווה הוכחה מספקת כי המשיב השתמש בסמים אסורים.

 

לעניין העונש עצמו, קיימת חובה מנדטורית להטיל עונש של שנתיים של חוסר כשרות במקרה של הפרה ראשונה כמו המקרה הנ"ל. מלכה קיבל עונש מופחת בלי שהצליח להראות כי חלות עליו ההוראות המפורטות והמנויות בסעיפים 10.4 ו-10.5 לתקנון ולכן יש להטיל עליו את מלוא העונש בניכוי של תקופת ההשעיה הזמנית שנמצא בה מסוף השנה".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסף מלכה
אסף מלכה
צילום: עמיר חיל
מומלצים