מסעדת כרמים בבאר שבע: האחות הקטנה
מסעדת כרמים שנפתחה בבאר שבע בימי צוק איתן מגויסת עכשיו לטובת התרבות בעיר וגם מגישה מנות מיוחדות מפרויקט "טעימה מהגליל"
כרמים, בשני הסניפים, היא מסעדת השף סהר רפאל וסגנונה צרפתי ים תיכוני. בבאר שבע היא מציעה אווירה כפרית בלב העיר וכמובן חוויה קולינרית אנינה. כדי לסבר את בלוטות הטעם, התפריט מגיש, בין הראשונות, בקלוואה טלה – עלי פילו מגולגלים ובתוכם בשר טלה טחון עם עשבי תיבול, בצד טחינה וסילאן, ובין הקינוחים, קן שערות קדאיף ומעליו קרם שוקולד לבן ומסקרפונה ופירות יער ברוטב פטל.
המסעדה חיה את העיר ואת התנופה בה. שיתוף פעולה מתקיים בין כרמים לבין פארק קרסו למדע, תיאטרון באר שבע והמשכן המקומי לאמנויות הבמה. לדוגמה, כל סועד במסעדה מקבל במתנה כרטיס כניסה לילד לפארק המדע, וכל רוכש מינוי לתיאטרון מקבל במתנה מנה במסעדה. מדי חודש מארח חדר הוי.איי.פי של כרמים תערוכה של אחד האמנים שמציגים במוזיאון לאמנויות בנגב.
והפרויקט המיוחד שיוצא לדרכו בימים אלה הוא "הברנז'ה של כרמים": מדי חמישי בערב תתארח במסעדה דמות מרכזית בחיי העיר, אישיות בולטת בתחומה (רפואה, מדע, משפטים, תיאטרון, עסקים). האיש, או האשה, יקיימו מפגש פתוח עם הקהל על הבר, ישמשו ברמנים ויבחרו מנה מיוחדת אותה יכין השף על פי בקשתם ויבחרו גם קוקטייל ייחודי לאותו ערב.
- כרמים, דרך חברון 66, באר שבע
