שתף קטע נבחר

 

ומי לא הגיע לקאן? משרד התרבות של ישראל

רק לפני ארבעה חודשים הכריז משרד התרבות על הישג: הקמת ביתן ישראלי בפסטיבל קאן. אלא שהאירוע כבר הסתיים, ללא נוכחות שלנו בריביירה הצרפתית. אז למה איראן, ירדן, לבנון ואלבניה כן, וישראל לא? יו"ר מועצת הקולנוע: "בגלל הקדמת הבחירות לא יכולנו לעמוד בהתחייבויות"

"משרד תרבות יקים ביתן ישראל בפסטיבל קאן" כך הודיעו במשרד התרבות רק לפני כארבעה חודשים, "הקמתו של הביתן הישראלי בקאן 2015 מתכתבת עם פריחתו ושגשוגו של הקולנוע הישראלי", התגאתה שרת התרבות לשעבר לימור לבנת. אלא שפסטיבל קאן הסתיים אמש (א') וזכר לביתן ישראלי - אין. הסיבה: הקדמת הבחירות.

 

הקמת ביתן שמייצג את המדינה בכפר הבינלאומי שבפסטיבל קאן הוא דבר שבשגרה בקהילת הקולנוע הבינלאומית ובין 60 המדינות שמיוצגות בו אפשר להזכיר את אלבניה, בלארוס, מקדוניה, פנמה, קניה, הרפובליקה הדומיניקנית, תוניסיה, אזרבייג'ן, לבנון. אלו הקימו ביתן בריביירה הצרפתית לצד ביתנים של מעצמות קולנוע מרשימות יותר כמו ארצות הברית, קנדה, גרמניה, בריטניה, רוסיה, נורבגיה ועוד.

 

תשכחו מקאן. ישראל נשארה בחוץ (AFP) (AFP)
תשכחו מקאן. ישראל נשארה בחוץ(AFP)

השנה הצטרפו לכפר הבינלאומי איראן וירדן שהקימו את הנציגויות שלהן בשוק הסרטים הגדול ביותר בעולם המתקיים בחסות הפסטיבל היוקרתי. ישראל גם היא היתה אמורה להראות נוכחות בזירה מכובדת זו, אולם כאמור גם השנה למרות ההבטחות - היא נגרעה מרשימת המדינות המשתתפות.

 

למרות כל זאת, הנוכחות של במאי, מפיקי וקולנועני ישראל בפסטיבל קאן היתה עדיין בולטת ומרשימה כמו בשנים האחרונות בזכות הדוכן של הקולנוע הישראלי הפועל מזה שנים רבות במסגרת שוק הסרטים (שהוא מסגרת שונה מהכפר הבינלאומי). הדוכן המופעל בשנים האחרונות על ידי קרן הקולנוע הישראלי והעומד בראשה כתריאל שחורי, היווה בית ליוצרים הישראלים בקאן שמיקדו שם את מרכז הפעילות. בנוסף נערכה המסיבה הרשמית של הקולנוע הישראלי שמשכה אליה אורחים רבים מהארץ ומחו"ל.

 

הסיבות לביטול הקמת הביתן הישראלי, נובעות על פי יו"ר מועצת הקולנוע דוד אלכסנדר, מהקדמת הבחירות שהביאה לבעיה בתקצוב היוזמה. "בהעדר תקציב מדינה (בשל הקדמת הבחירות), לא ניתן היה לעמוד בלוח הזמנים

הצפוף של ההתחייבויות התובעניות הנדרשות למימוש הביתן השנה. לפיכך, התנצלנו בפני הנהלת הפסטיבל וקיבלנו הבטחתה, שמקומנו יישמר לשנה הבאה. בימים אלה החלה העבודה על תכנון האוהל ותכניו לשנת 2016".

 

הכפר הבינלאומי בפסטיבל קאן קיים מאז שנת 2000 ומטרתו המוצהרת היא להפגיש בין מפיקים ויזמים שונים מרחבי העולם במסגרת שוק הסרטים של קאן. סביבה זו מוקדשת למטרה העיקרית של מוסדות הקולנוע שמייצגות את המדינות השונות: קידום הסרטים והבמאים המקומיים בזירה הבינלאומית, כמו גם אתרי הצילום שיש למדינה להציע, והשירותים השונים המתקיימים בה.

 

גם במשרד התרבות הבינו את חשיבות הקמת הביתן והבהירו בחודש ינואר האחרון כי "הוא יאפשר לעוסקים בענף הקולנוע הישראלי, לרבות מפיקים, מנהלי קרנות הקולנוע ובמאים, להציג פרויקטים קולנועיים חדשים ולפעול לקידום שיתופי פעולה עם מדינות אחרות".

 

שרת התרבות לשעבר לימור לבנת סירבה להתייחס לפרטים והפנתה לדוברות משרד התרבות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Alexandra Fleurantin, מתוך האתר של פסטיבל קאן
הכפר הבינלאומי בפסטיבל קאן
Alexandra Fleurantin, מתוך האתר של פסטיבל קאן
לאתר ההטבות
מומלצים