סוף הסאגה: טירקל אישר מינוי אלשיך למפכ"ל
פרסום ראשון: הוועדה למינוי בכירים אישרה בצהריים את מינויו של סגן ראש השב"כ רוני אלשיך. השלב הבא: אישור הממשלה. מוקדם יותר אמר השר ארדן: "שמחתי לשמוע שלוועדה לא הגיע אפילו מכתב התנגדות אחד נגד המינוי"
אחרי סאגה ארוכה ושנויה מחלוקת, נסללה סוף סוף הדרך למינוי מפקד חדש לכחולי המדים: ועדת טירקל (הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה) אישרה בצהריים (יום ה') את מינויו של סגן ראש השב"כ רוני אלשיך לתפקיד מפכ"ל המשטרה. כעת דרוש רק אישור רשמי של הממשלה, אם כי לא נראה שהדבר יהווה מכשול.
השר לביטחון פנים גלעד ארדן בירך על ההחלטה ואמר לאחריה: "בכוונתי להביא את מינויו של אלשיך לתפקיד כבר בישיבת הממשלה הבאה. אני בטוח שיש לרוני את כל הכישורים והניסיון הנדרש להצעיד את משטרת ישראל קדימה ולהוביל בה מהפכה של שירות לאזרח, ונוכחות ברחובות שתגביר את הביטחון האישי של אזרחי ישראל".
בצהריים כתב השר ארדן בחשבון הטוויטר שלו: "סיימתי להציג לוועדת טירקל את השיקולים שהנחו אותי בבחירתו של רוני אלשייך כמועמד למפכ"ל.שמחתי לשמוע שלוועדה לא הגיע אפילו מכתב התנגדות אחד נגד המינוי של רוני. דבר שלא קרה שנים רבות".
למעשה מתפקדת משטרת ישראל ללא מפכ"ל יותר מחודשיים, מאז שיוחנן דנינו סיים את שירותו. מאז שימש ניצב בנצי סאו מפכ"ל זמני, ובמקביל ניסה השר ארדן למנות לתפקיד את תא"ל (מיל') גל הירש, אולם המהלך כשל על רקע החשש שהיועץ המשפטי לממשלה לא יצליח להגן על ההחלטה בבג"ץ בשל עיסוקיו הפרטיים של הירש בתחום סחר בנשק.
בפני הוועדה הופיעו השר ארדן, המפכ"ל לשעבר דנינו, ראש השב"כ יורם כהן ואלשיך עצמו. הוועדה מסרה את החלטתה לשר לביטחון פנים ולראש הממשלה.
אלשיך (52), תושב גבעת שמואל, אב לשבעה וסב לשבעה, נחשב למומחה למלחמה בטרור ולמוח מאחורי אינספור מבצעים. הוא למד בישיבת נתיב מאיר - בית הספר שבו התחנך גם השר ארדן, שצעיר ממנו בשבע שנים. הוא סיים את התיכון בגיל 16 אחרי שקפץ שתי כיתות: מג' היישר לכיתה ו'. ב-1981 התגייס לצה"ל ושירת בחטיבת הצנחנים.
בין תפקידיו האחרונים: מפקד פלחה"ן 35 וסמג"ד 50.
הוא הצטרף לשב"כ ב-1988 והחל את דרכו כחוקר בימי האינתיפאדה הראשונה. הוא נודע כחוקר מעולה שיודע "לשבור" את הנחקרים שלו בתחכום ומבלי להפעיל כוח. בהמשך עבד לדסק בשב"כ ומילא שורה של תפקידים. בכירים בשב"כ אומרים שאם לא היה מקבל את תפקיד המפכ"ל, סיכוייו להתמנות לתפקיד ראש השב"כ היו גבוהים מאוד.
אלשיך שימש כחבר מטה השב"כ בדרגה המקבילה לאלוף בצה"ל. בין השאר היה ראש מרחב יהודה ושומרון וירושלים, ראש מרחב דרום, ראש אגף המטה (תפקיד המקביל לראש אג"מ בשב"כ) ואחראי על ריכוז בניין הכוח בשב"כ (תכנון אסטרטגי, תקצוב רב-שנתי, תקינה ומשאבים, פרויקטים טכנולוגיים, IT ותשתיות).