ארוחת ערב שמכינים יחד עם ילדים
החופש הגדול הוא לא רק בילוי עם הילדים בחוץ או קפיצה לבריכה, זה גם זמן איכות בבית לכל המשפחה. רוצים קצת לגוון עם הארוחה המשפחתית? קיבצנו מתכונים קלים שאפשר וכדאי להכין עם הילדים ולקבל ארוחה צבעונית במיוחד
בשיתוף אסם
החופש הגדול הוא סיבה מעולה לבלות יותר עם המשפחה. בימים שחם מדי לבלות בחוץ וכבר ראיתם את כל הסרטים החדשים שיצאו לאחרונה, אפשר להישאר בבית ולהכין כולם יחד ארוחת ערב מדליקה, טעימה וקלה. כל אחד מהמתכונים הבאים מאפשר לכל המשפחה להיות שותפה במטבח - כל אחד לוקח על עצמו משימה ובסופו של דבר ההורים והילדים מתיישבים יחד לשולחן משפחתי באווירה שמחה שכל אחד מרגיש שתרם את חלקו.
רוצים לקרוא עוד? בקרו במתחם שולחן משפחתי
ספרינג רולז - כשנמאס מהסלט!
סלט מגישים בכל ארוחה כמעט, וכדי לגוון אפשר להכין רולים וויטנאמיים מדפי אורז מגולגלים עם מגוון ירקות בפנים. תנו לילדים לבחור את הירקות ולארוז אותם בעטיפה דקיקה ושקופה ששומרת לא רק על הטרית, אלא גם על הצבעוניות.
לקנות
חבילת דפי אורז
שמן סומסום – לא חובה אבל אני אוהבת לגלגל את דפי האורז על גבי משטח עם מעט שמן סומסום
גזרים קלופים ופרוסים
אבוקדו פרוס לפרוסות
מלפפונים ירוקים פרוס למקלות
עלי חסה שלמים
עלי כוסברה, או פטרוזליה,בזיליקום ונענע בשפע
בצל ירוק פרוס
צילי חריף – למי שאוהב
לרוטב
3 ס"מ של גינגר מגורר
מיץ מלימון אחד
סויה 4 כפות
צילי חריף לפי טעמכם
הכנה
את דפי האורז מניחים מתחת למי ברז זורמים למשך דקה. מניחים על משטח משומן במעט שמן סומסום ומערימים באמצע מה שבא לכם מהירקות שהצעתי אבל כמובן שיכולים מה שאתם אוהבים. אני שמרתי הפעם על ורסייה צמחונית אבל באמת שמה שבא לכם אתם יכולים להכניס. חשוב מאד לשים המון ירק כגון כוסברה, בזיליקום ונענע שמוסיפים טעם נפלא. מגלגלים באיזה אופן שאתם רוצים. אפשר ממש כמו סיגר בלי לסגור בצדדים. אני מעדיפה את זה ככה, פשוט.
מגלגלים את כל שאר דפי האורז, מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים ליד הרולים המגולגלים.
קליפות תפוחי אדמה ממולאות בתנור
כל ילד ומבוגר אוהב תפוחי אדמה, בצורת צ'יפס או פירה. הפעם כל אחד יקבל לצלחת שלו סירת תפוח אדמה ריחנית וחמימה, שרק יצאה מהתנור. תנו לילדים לערבב את המלית, לשחק עם המרקמים ולא לפחד ללקק את האצבעות.
לקנות
5 תפוחי אדמה מבושלים עד שרכים אבל לא מדי וחצויים לרוחבם
3 כפות יוגורט
בצל ירוק קצוץ או בצל אדום קצוץ לשיקולכם
חופן פטרוזליה קצוץ
שן שום כתושה
גרדת לימון משני לימונים
הכנה
מוציאים מחצאי תפוחי האדמה את התוכן אבל כך שנשארים שולים של ס"מ אחד לפחות. את התוכן מוערכים מעט ומוסיפים את היוגרט, הבצל הקצוץ שן השום הכתושה כוס פטרוזליה קצוצה גס מלח ומעט צילי ירוק קצוץ. מכניסים חזרה לתוך סירות תפוחי האדמה ומשמנים היטב בשמן זית את התחתית.
מניחים על הגריל לרבע שעה עד שהתחתיות ממש נחרכות. בינתיים מכינים רוטב עם מעט פטרוזליה קצוצה ביחד עם גרידת הלימון ומעט שמן זית וכשהסירות יוצאות מהגריל מניחים כפית גדושה מהתערובת מעל. מגישים מיד.
קיפודי גלידה ומרשמלו אפויים
שמעתם פעם על עוגת גלידה שמכינים בתנור? עוגה משלושה מרכיבים (פתי בר, מרשמלו וגלידה) שהילדים הכי אוהבים להתעסק בהם ולאכול אותם בתור קינוח לארוחה משפחתית או בכל הזדמנות אחרת. העוגה קלה להכנה עם הוקוס-פוקוס בסוף שיגרום לכל המשפחה להתפעל.
לקנות
250 גרם פתי בר בטעם שוקולד
150 גרם חמאה
גלידה לפי טעמכם
שקית של מרשמלו כאלו שנראות כמו טיפות גדולות
הכנה
במעבד מזון טוחנים היטב לפירורים קטנטנים את הפתי בר והחמאה. משטחים היטב בתבנית שבחרתם (כל תבנית מתאימה, תלוי מה הגודל שאתם רוצים) ממש כמו בצק לבסיס של עוגה. מהדקים היטב עם כפות הידיים.
מניחים במקפיא לחצי שעה לפחות.
כשרוצים להגיש את המנה, מוציאים את התבנית הקפואה והגלידה הקפואה ומורחים על גבי בצק הפתי בר שבתבנית כמה כפות גדושות של הגלידה בטעם האהוב עליכם, כך שתכסה את כל הבצק. מעל מניחים יפה את המרשמלו בצורה אחידה ומכניסים שוב למקפיא ל 10 דקות נוספות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לגריל עליון ל 10-15 שניות בלבד כדי שהמרשמלו ימסו מעט ויקבלו גוון שחום, מקורמל. וזהו. מוכן.
הכותבת היא בעלת בלוג טיפול בבישול
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.


