שתף קטע נבחר

מתכון ללפתן פירות מיובשים

לפתן היא מנה קלאסית שיכולה להיות סיום קל ומוצלח לארוחת ליל סדר כבדה ועמוסה

לפתן פירות מיובשים

המצרכים (ל-10-12 מנות):

100 גר' צימוקים

100 גר' דובדבנים מיובשים

200 גר' מישמשים מיובשים

200 גר' שזיפים מיובשים

200 גר' תפוחים מיובשים

מיץ מ-1/2 לימון

2/3 כוס סוכר (ואפשר אפילו פחות)

2 מקלות קינמון (לא הכרחי)

5 מסמרי ציפורן (לא הכרחי)

צילום: דני שביט
(צילום: דני שביט)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפירות ומניחים אותם בסיר גדול. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר. אם משתמשים בהם, קושרים את מקלות הקינמון ומסמרי הציפורן בתוך שקית בד קטנה או פיסת מלמלה ומוסיפים לסיר.
  2. מכסים ב-1.5-2 ליטרים מים (המים צריכים לכסות את הפירות וקצת יותר). מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות או עד שכל הפירות רכים מאוד.
  4. מוציאים את שקית התבלינים ומעבירים את הלפתן לצנצנות גדולות. מצננים היטב לפני ההגשה.

 

גיוון:

קומפוט סמיך: משתמשים ב-1.25 כוסות סוכר ומאריכים את משך הבישול לשעה וחצי-שעתיים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפתן ופירות מיובשים - קינוח לפסח
לפתן ופירות מיובשים - קינוח לפסח
צילום: דני שביט
מומלצים