אדום עולה: מתכון לחזרת
יש בתים שבהם מקפידים לאכול חזרת לבנה, אבל הרוב נוהגים להמתיק את החריפות התוקפנית בעזרת סלק וסוכר: שתי גרסאות לחזרת אחת
חזרת
המרכיבים:
שורש חזרת במשקל כ-150-200 גרם
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה סוכר
או
לחזרת סגולה חריפה:
שורש חזרת במשקל כ-150-200 גרם
2 סלקים בינוניים, מבושלים בקליפתם
1/2 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר
1/4 כוס חומץ פשוט (למשל חומץ סינתטי)
אופן ההכנה:
- מקלפים ומגרדים את שורש החזרת.
- לחזרת סגולה – מקלפים את הסלק ומגרדים גם אותו. מסננים את עודף הנוזלים.
- מערבבים הכל ומאחסנים במקרר, בקופסה סגורה היטב. כעבור שעה כדאי לטעום ולתבל עוד מעט, לפי הצורך.
חזרת אדומה או חזרת לבנה?
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים