פשוט אבל חגיגי: תבשיל בקר עם לוביה
מתכון קל מאוד להכנה, אשר דורש לא יותר מביקור חפוז בשוק: השף ירון קסטנבוים עושה לכם את החיים פשוטים
תבשיל זנב, בשר ראש ועצמות עם לוביה
המצרכים (ל- 6-8 סועדים):
1.5 ק"ג בשר ראש ולחי, נקיים חתוכים לפרוסות רחבות
1 זנב פרה שלם, חתוך למדליונים בין הסחוסים (הקצב יעשה את זה עבורכם)
4-5 בצלים גדולים, שטופים, קלופים וחתוכים לשישיות
4-5 כפות שומן בקר או שמן זית
4 עצמות מעורבות - ברך וסוכר (יתקבלו בברכה גם 2 עצמות מח)
חופן נדיב של שעועית לוביה, נקייה מסיבי צד
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים סיר רחב בעל שוליים גבוהים לחום בינוני, ומוסיפים שומן בקר או שמן זית.
- מוסיפים את נתחי בשר הלחי, הראש והזנב וצולים כ 15 דקות (בסבלנות על אש בינונית, יש להשחים ולא לשרוף).
- מעבירים את נתחי הבשר לקערה גדולה, ומוסיפים את שישיות הבצלים.
- צולים כ- 10 דקות נוספות, ומקרמלים את הבצלים.
- מחזירים את נתחי הבשר לסיר, מוסיפים את העצמות, ומכסים במים בטמפרטורת החדר (עד כדי כיסוי בלבד).
- מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לבעבוע איטי, ומכסים. בשלב הזה אפשר להשאיר על להבה קטנה לכ- 4 שעות או להעביר לתנור אשר חומם ל- 130 מעלות לכ- 6 שעות. בכל דרך שתבחרו, את הלוביה יש להוסיף בשעתיים האחרונות של הבישול.
- לפני הגשה מביאים לבעבוע על סף רתיחה, מאזנים תיבול במלח ופלפל שחור, ומגישים.
מתכון פשוט וקל לתבשיל זנב בקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים