שתף קטע נבחר

 

הלם במצרים: בן 12 ובת 10, חתן וכלה

המאבק בנישואי קטינים רשם עוד מפלה בסוף השבוע, נוכח הפרסומים על נישואי ילדים בכפר בצפון המדינה. ארגוני זכויות אדם: "חיי הילדים בסכנה, להעמיד לדין את בני המשפחה"

 

חתן וכלה בכפר במצרים ()
חתן וכלה בכפר במצרים

תמונה שהגיעה ממחוז א-דקהליה, צפונית מזרחית לקהיר, היממה רבים במצרים. הילד פארס (12) בבגדי חתן, והילדה ננסי (10) בבגדי כלה - מתחתנים. התמונה העלתה שוב על סדר יום את תופעת נישואי הקטינים והקטינות בעולם הערבי. ארגונים למען זכויות אדם ולמען זכויות נשים הביעו מחאה נוכח הפרסום.

 

על פי הפרסומים, שתי המשפחות של הילדים המיועדים מהכפר אל-מעסרה החליטו שהשניים יינשאו בעתיד, אלא שהאירוע התקיים מוקדם מהצפוי, בטקס שנערך לעיני רבים: תושבים, שכנים וקרובים כולל להקה, רקדניות וזמרים.

 

לבנון ומצרים: ניסיון לבלום נישואי קטינות    (צילום: יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ')

לבנון ומצרים: ניסיון לבלום נישואי קטינות    (צילום: יוגב אטיאס ואורי דוידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד השכנים טען כי אביו של החתן "היה זקוק לכסף ולכן הודיע בפומבי על נישואי בנו". לדבריו, "ידענו שהם הסכימו להתחתן בעתיד. אבל הופתענו שנקבע מועד לאירוע". הוא ציין כי חוזה הנישואים לא תועד באופן רשמי, אלא נחתמו הסכמים ביניהם כדי לעקוף את החוקים המוכרים במצרים שאוסרים נישואים לפני גיל 18.

 

אחד הנוכחים אף טען כי אחרי המסיבה, שהסתיימה בשעות הבוקר, החתן לקח את הכלה לבית אביו. עובדה מעניינת נוגעת לצבע השמלה של הכלה - שלא היה לבן. בתקשורת המצרית טענו כי כך ניסו המשפחות להונות את הרשויות - לייצר תחושה שמדובר במסיבת אירוסים, כדי שאף אחד לא יתלונן על נישואי קטינים. אולם אחד מתושבי הכפר טען שלא כך הדבר וכי כבר הוקצתה דירה לבני הזוג, וכי הכלה כלל לא גרה בכפר אחר: "ידוע שאת החתונה עושים מול הבית של החתן ואילו את האירוסים מול בית הכלה".

 

אביו של החתן (30) צוטט בעיתון המצרי "אל-ווטן" כאומר שהוא רצה לשמוח עם בנו ובאותה הזדמנות לגזור קופון כספי מהמסיבה. הוא הזמין כמה רקדניות, זמרים עממיים ואת כל חבריו כדי לאסוף כמה שיותר כסף. באשר לנישואים עצמם, הוא טען כי הדבר נעשה לפי הנוהג המקובל ולא באופן רשמי, כדי שלא להסתבך עם השלטונות: "הבעל והאישה יישארו בביתם בשגרה, עד שיגיע הגיל החוקי שלפיו יוכלו להירשם נשואים רשמית".

 

אחד מתושבי הכפר טען כי אכן מדובר בנוהג מקובל באזור, אולם אפילו שם הוא נחשב חריג שכן מדובר בזוג הצעיר ביותר בתולדות הכפר שנהג כך. התמונה כבר עוררה תרעומת במצרים בקרב ארגונים למען זכויות אדם ולמען זכויות נשים. "זה פשע פלילי לפני שזה פשע חברתי", אמר עורך דין בשם ג'מאל מאמון, שתהה מה יקרה אם ייוולד לזוג ילד ואיך הוא יירשם בצורה רשמית. הוא טען כי היו מקרים נוספים בסגנון זה באותו מחוז, אך אף אחד לא נתן עליהם את הדין. במרכז האישה להכוונה ותודעה משפטית גינו בחריפות את החתונה המדוברת. "יש להעמיד לדין את בני משפחותיהם של הילדים כיוון שהם מעמידים את חייהם בסכנה", נכתב.


פורסם לראשונה 23/07/2016 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים