שתף קטע נבחר
 

שיהיה במזל: המדריך לחדרי תינוקות

היכן למקום את החדר ואת הרהיטים, למה חשוב שיהיה נוח גם להורים בחדר ובאיזה גוון תאורה להשתמש? מדריך

מצפים לתינוק או לתינוקת? בוודאי שתרצו להכין לו או לה חדר מושלם לתחילת החיים. אז היכן כדי למקם אותו, איפה לשים את המיטה ומה עם התאורה? אתר "המקצוענים" עם כל הפרטים. 

 

עוד כתבות בנושא:

חדר ילדים: איך מעצבים אותו נכון?

זה הקטן מרווח יהיה - עיצוב רב תכליתי

עיצוב בגבס: קל וסביבתי

 

לפני הכל, כדי לקחת אוויר (במקום ממוזג) ולהירגע. אפשר לחכות גם כמה חודשים אחרי הלידה ולבחור בנחת. "הורים רבים נכנסים למתח עצום לקראת הלידה, אבל הוא מיותר וגורם להחלטות פזיזות ולהוצאות מיותרות. בחודשים הראשונים סביר להניח שכלל לא יהיה שימוש בחדר זה, אלא שימוש בעריסה בחדר השינה של ההורים", מסבירה אריאלה עזריה ברקוביץ', אדריכלית פנים. "ההבנה הזו מאפשרת להורים הטרים מרחב תמרון שבו יוכלו לעצב בתבונה את החדר ולהבין מה ברמת דרוש להם ומה מיותר לרכוש". אז לפני שאתם רצים לשרוף כמה אלפי שקלים, קבלו כמה עצות לרכישה נכונה ולעיצוב חדר בטיחותי לתינוק ולהוריו.

 

מיקום החדר מבין כל חדרי הבית ומיקום הרהיטים

לא רק בחירת הריהוט חשובה, אלא לפני הכל מיקום חדר התינוק. "אם יש אפשרות לבחור מבין מספר חדרים בבית, כדאי לבחור בחדר הפנימי ביותר שבו יש בידוד טוב מחום וקור. חדר חיצוני ומשופע בחלונות יהיה פחות מבודד ולכן פחות מומלץ", אומרת ברקוביץ'. "את מיטת התינוק כדאי למקם בפינה הרחוקה ביותר מהדלת ליצירת אווירה מחבקת ונינוחה ולהרחקת רעשים והסחות. חשוב לשמור על מרחק של כמה סנטימטרים מהקיר כדי למנוע אפשרות של חדירת קור וחום למרחב שבו שוהה התינוק".

 

 (צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין)
(צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין)

 

אם אין לכם יותר מדי אפשרויות בחירה, תאלצו לדאוג לבידוד של חדר חיצוני. דניאל גבאי מא.ד. גבאי פתרונות בנייה מתקדמים באתר 'המקצוענים': "ניתן לבודד חדר חיצוני בצורה מאוד טובה על-ידי הדבקה של לוחות פוליאוריטן מוקצף בעובי של 2 ס"מ על כל הקירות החיצוניים. זהו חומר שמעניק בידוד תרמי ברמה גבוהה. לאחר מכן מקימים קונסטרוקציה ואותה מצפים בלוחות גבס ירוק שעמיד בפני מים ולחות. אם ישנה רטיבות או עובש על הקירות חשוב לטפל בכך לפני כן".

 

גבאי מוסיף: "הדבר הראשון הוא מריחת אקונומיקה על האזור הנגוע. במקביל, יש לבדוק את החיפוי החיצוני של הקיר. אם מדובר בחיפוי אבן יש למרוח עליו שכבת סילר, ואם הכוחלה (חומר מילוי) שבין אריחי האבן כבר התיישנה יש לחדש אותה כדי למנוע חדירת מים לחדר. לאחר הטיפול יש לשייף את אזור העובש ורק לאחר מכן לצבוע בצבע מיוחד לעובש".

 

נוחות גם להורים ולא רק לתינוק

"לפני הכל, חדר התינוק צריך להיות בטיחותי ונוח לתינוק. אך לא פחות מכך, הוא צריך להיות נוח לשימוש גם להורים", אומרת מילי עשור מהאוס-אין. "חשוב שכל המוצרים יעמדו בתו תקן של מכון התקנים, כדי להבטיח שהוא נבדק מבחינת טיב החומרים, סוג העץ, סוג הציפוי, יציבות, בדיקת הבד ועמידות באש. חשוב שהריהוט יהיה עשוי מחומרים טבעיים וצבוע בצבעים טבעיים שאינם מכילים כימיקליים המשחררים חומרים רעילים. כדאי לבחור ברהיטים בעלי פינות מעוגלות עם כמה שפחות חלקים מתפרקים וכדאי להימנע מתליית תמונות ושאר פריטים דקורטיביים מעל מיטת התינוק ושידת ההחתלה".

 

עשור מוסיפה: "בבחירת מיטת תינוק כדאי לבחור במיטה שניתנת לכוונון לשני מצבי גובה לפחות. מצב מוגבה יאפשר טיפול נוח בתינוק כשהוא בגילאים קטנים יותר בהם התזוזה שלו מועטה. מצב מונמך יתאים לשלבים מאוחרים יותר כאשר תידרש הגנה מפני נפילה, כשהוא כבר במצב של יכולת עמידה. שידת החתלה היא רהיט שיוכל לשמש גם לאחר תקופת ההחתלה וחשוב שהיא תהיה יציבה ובטיחותית. בהמשך היא תוכל לשמש לאחסון משחקים, הלבשה תחתונה וכדומה".

 

אמנם החדר מיועד לתינוק, אבל כשהוא יתעורר ותצטרכו להגיע אליו באמצע הלילה, להאכיל, לשחק, להלביש ולהרדים, גם אתם זקוקים למקום ישיבה נוח. עשור: "כדאי להציב כיסא או כורסה תומכים ונוחים שיקלו על ההורים ויהפכו את השהייה בחדר לנעימה יותר".

 

 (צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין) (צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין)
(צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין)

 

מחליפים ריצוף או מוסיפים שטיח? דאגו לכך שהם יהיו בטיחותיים. ריצוף מונע החלקה יהיה עדיף במקרה זה, ובעת הצבת שטיח בחדר זה דאגו לשים מגן המונע החלקה מתחתיו. הוא קל להשגה בחנויות עשה זאת בעצמך, עולה כמה עשרות שקלים ומונע אסון במקרה של החלקה כשהפעוט בידיכם.

 

תאורה: תינוקות רגישים לאור חזק וישיר

עפעפי התינוק עדיין אינם מפותחים מספיק. לכן, גם בזמן שהוא ישן ועיניו אינן עצומות לגמרי חשוב להגן עליו מפני חשיפה ממושכת לאור. כדאי להימנע מאור חזק מדי וישיר ולהשתמש בגופי תאורה עם אהיל או בנורות עם ציפוי חלבי שאינן בוהקות מדי. "בחדרי תינוקות ההמלצה היא להשתמש בנורות לד המאפשר ויסות של עוצמת האור בחלל בצורה מדויקת ובהתאם לצרכים", מציעה שירלי דן, מעצבת פנים. "הלד אינו מסנוור, כך שניתן ליצור בעזרתו מערך תאורה המותאם גם ליתר חדרי הבית, מחוץ לחדרו של התינוק. כדאי שיהיו בחדר מספר אלטרנטיבות כדי שניתן יהיה להאפיל את החדר במידת הצורך. חשוב לבדוק את כיוון החדר ביחס לשמש ולדאוג לתריס או לווילון שיאפשרו האפלה מוחלטת, ובנוסף להיעזר בווילון שקוף לצורך הכנת אור טבעי מרוכך יותר, בעת הצורך".

 

באיזה גוון תאורה כדאי להשתמש? דן: "בחדרי ילדים מומלץ להשתמש בתאורה חמה יותר (בגוון צהוב או בגוון ביניים) ובשום אופן לא בתאורה פלורסנטית שיש לה נטייה לרצד. כדאי להתקין מפסק דימר שיאפשר את ויסות עוצמת האור בהתאם לצרכים". למשל, כשההורים נכנסים לחדר לרגע ורוצים תאורה מינימלית מבלי להעיר את התינוק, הדלקת האור בעוצמה נמוכה בעזרת הדימר תאפשר להורים מרחב תנועה בטוח מבלי להיתקל בחפצים ומאידך לא יאיר את התינוק בהדלקה פתאומית של אור חזק מדי.

 

"בין אם מדובר בתינוק או בילד שהולך לישון עם מעט אור בחדר, ניתן להשתמש במנורת לילה שתהיה תלויה על הקיר או ממוקמת על גבי פינת ההחתלה", מציעה דן. "במקרה כזה תתאים תאורת לד בהספק של 10 וואט".

 

מחפשים בעל מקצוע בתחום?

 

אתר ynet הינו שותף באתר "המקצוענים"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין
חדר לתינוק
צילום: שי אפג'ין, באדיבות האוס אין
מומלצים